de Idei de afaceri
15 Sep. 2021
1777
Leasingul financiar reprezinta un procent important din tranzactiile pe care le fac companiile din Romania pentru achizitionarea de bunuri cu o valoare ridicata. Trendul ascendent se mentine datorita faptului ca plata bunurilor finantate se efectueaza in rate lunare mult mai mici in comparatie cu cele solicitate la incheierea unui credit bancar.
Fara o informare corecta, procesul de incheiere al unui contract de leasing financiar poate parea destul de complex. Cu toate acestea, finantarea se bazeaza pe o birocratie redusa si o aprobare rapida. Cele mai importante aspecte la care trebuie sa fii atent sunt insa cele de natura financiara.
Pentru ca decizia este una importanta pentru compania ta, asigura-te ca investitia poate fi sustenabila pe toata perioada contractuala. Poti face o simulare online cu ajutorul unui
calculator leasing, care se regaseste pe site-urile companiilor care ofera astfel de servicii.
Ce trebuie sa stii despre leasingul financiar?
Firma de leasing financiar va cumpara bunul solicitat de tine, iar ulterior, dupa incheierea contractului, vei avea dreptul de folosinta asupra sa, contra unei rate lunare. La finalul perioadei contractuale si dupa plata valorii reziduale, se va face transferul de proprietate catre compania ta.
In ceea ce priveste aspectele contractuale, multe companii de leasing din Romania le pun la dispozitie clientilor oferte personalizate si adaptate nevoilor lor. De asemenea, vei beneficia de avansuri flexibile, care sa-ti permita stabilirea unor rate lunare ce nu-ti vor afecta bugetul de business.
Daca firma ta a fost infiintata recent si ai nevoie de bunuri pentru dezvoltare, prin contractul de leasing vei putea garanta chiar cu activul finantat. Poti afla online care sunt costurile unei finantari, prin accesarea unui calculator leasing. Pentru a avea o rata lunara mai mica, poti mari avansul sau perioada contractuala.
Cum se calculeaza rata de leasing?
La incheierea unui contract de leasing financiar, va trebui sa achiti rate lunare, semestriale sau sezoniere, in functie de specificul afacerii tale, pentru a utiliza bunurile solicitate. Iata din ce sume se compun ratele:
1. Creditul principal si dobanda pe depreciere
Acestea reprezinta diferenta dintre pretul pe care il negociezi si valoarea reziduala (valoarea bunului la finalul leasingului).
2. Dobanda
In cadrul unui contract de leasing financiar, dobanda reprezinta cel mai important cost. Aceasta poate varia in functie de perioada de finantare si/sau de avans. Daca alegi o perioada contractuala mai mica, vei beneficia de o dobanda mai scazuta.
3. Taxe
Aici pot fi incluse comisioanele de administrare, care se percep o singura data, la semnarea contractului. Este important de precizat faptul ca vor exista si o serie de alte taxe aditionale, care pot varia in functie de compania de leasing, dar si de tipul bunului contractat.
Un calculator leasing te va ajuta sa obtii valori estimative pentru avansul minim si perioada maxima de contract. Se vor afisa cifre estimative si pentru valoarea ratei lunare, valoarea avansului, valoarea reziduala, dar si dobanzile si comisioanele percepute. Desi toate informatiile prezentate vor fi estimative, iti vei putea da seama cu usurinta daca businessul tau poate sustine o astfel de achizitie.
In concluzie, costurile unui contract de leasing financiar sunt unele flexibile, care pot fi adaptate in functie de specificul afacerii tale. Metoda de finantare este avantajoasa, mai ales pentru companiile infiintate recent, care nu dispun de suficient capital pentru investitii. Pentru a te asigura ca iei cea mai buna decizie pentru afacerea ta, consulta un calculator leasing online si afla valorile estimative ale finantarii. In acest fel, iti poti pregati un plan financiar pentru rambursarea sumei pe toata perioada contractuala.
de
Idei de afaceriRedactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.
Tags: leasingcalculatordobandacredittaxecostcontractfinanciar