Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Google incearca sa ajunga la un compromis cu Comisia Europeana

28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Gigantul online Google (parte a Alphabet) incearca acum sa ajunga la un compromis cu Comisia Europeana pentru a evita sanctiuni mari si reglementare suplimentara.

Cazurile antitrust din UE au costat Google mai mult de 8 miliarde de euro (9,4 miliarde de dolari), sub forma de amenzi, in trei cazuri diferite din ultimul deceniu, iar compania a primit, de asemenea, ordinul de a-si schimba practicile comerciale pentru a permite rivalilor sa concureze in conditii echitabile.
 
Comisia Europeana a deschis o ancheta, in iunie, pentru a stabili daca Google isi promoveaza propriile servicii de tehnologie de publicitate afisata online in detrimentul rivalilor, agentilor de publicitate si editorilor online.
 
Google a facut o propunere Comisiei, a spus o persoana apopiata situatiei, refuzand sa ofere detalii din cauza sensibilitatii problemei.
 
Comisia, care actioneaza ca autoritatea de aplicare a legilor concurentei pentru UE, a refuzat sa comenteze.
 
Google, care va participa la o sedinta judecatoreasca de 5 zile saptamana viitoare, pentru o amenda record de 4,34 miliarde de euro legata de sistemul sau de operare pentru dispozitive mobile Android, nu a raspuns cererilor Reuters pentru comentarii.
 
Ramane de vazut daca sefa europeana pentru concurenta Margrethe Vestager va fi deschisa negocierilor de solutionare care dureaza de obicei luni sau chiar ani inainte ca orice acord sa poata fi convenit.
 
In cele trei cazuri anterioare, Google a preferat sanctiunile in loc sa negocieze o solutie.
 
O decizie de solutionare nu ar include nicio amenda si nici o constatare a faptelor gresite.
 
Google ar putea suporta o amenda de pana la 10% din cifra sa de afaceri globala, in valoare de 18,2 miliarde de dolari, pe baza veniturilor de anul trecut, daca va fi gasita vinovata de incalcarea normelor antitrust ale UE.
 
Autoritatile de reglementare vor examina daca Google restrictioneaza accesul tertilor la datele utilizatorilor in scopuri publicitare pe site-uri web si aplicatii, pastrand in acelasi timp aceste date pentru propria utilizare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: googlecomisia europeanacompromis google comisia europeana

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]