Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

HORA: Interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului

de Florin Amariei 19 Aug. 2020 1634
4.5 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Presedintele HORA spune ca interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului, iar vina o va purta Guvernul.

Organizatia Patronala a Hotelurilor si Restaurantelor din Romania i-a indemnat pe toti angajatii si angajatorii din domeniul HoReCa sa protesteze, miercuri dupa-amiaza, in fata unitatilor unde lucreaza, fata de reglementarile guvernamentale care interzic deschiderea restaurantelor.
 
Una din lozincile pe care HORA le-a propus angajatilor din domeniu sa le afiseze in timpul protestului transmite Guvernului mesajul: "Ati distrus industria pentru o iluzie!".
 
Presedintele HORA, Daniel Mischie, a mentionat ca iluzia la care mesajul face referire este faptul ca turismul nu a raspandit coronavirusul.
 
"Iluzia este ca turismul este principalul factor de raspandire a covidului. Oamenii care lucreaza in turism - daca va uitati la mare - nu exista focar intre ospatar, bucatar, taximetristi, cameriste. Deci virusul nu provine de la mare (din turismul de pe litoral, n.r.). Evident ca poate proveni din transport, din supermarketuri la fel de mult ca si din turism. Deci suntem o industrie ca toate celelalte. Cele mai mari focare de fapt sunt in institutiile de stat locale sau in administratia locala sau centrala, in spitale, acolo sunt focarele de infectie. Nu cred ca ati auzit vreun restaurant sau vreun hotel care sa fie complet inchis si 80% din angajati bolnavi de covid. Dar (virusul, n.r.) exista in aceasta industrie la fel ca in industria siderurgica si asa mai departe, nu suntem o industrie nemaipomenita. Deci asta e iluzia si asta incearca Guvernul sa vanda, ca industria turismului ar putea fi cea care propaga acest covid. Fals, complet fals! Interzicerea functionarii: atunci practic Guvernul poarta responsabilitatea, ca orice interdictie - daca va duceti la prohibitie - a facut de fapt ca alte lucruri se evolueze pe langa", a explicat Daniel Mischie.
 
Liderul patronatului din hoteluri si restaurante a facut astfel referire la afirmatiile anterioare ale purtatorului de cuvant al Aliantei Pentru Turism - organizatie-umbrela a patronatelor din domeniul turistic, Dragos Anastasiu, care a comentat miercuri intr-o conferinta de presa cazurile in care turistii de pe litoral aglomereaza terasele si chiar plajele pentru a servi masa, in contextul in care restaurantele sunt inchise prin decizia Guvernului.
 
"Era previzibil acest lucru. In loc sa stea in zone cat de cat controlate, inclusiv cu amenzi, daca e cazul, pentru ca noi nu spunem ca suntem perfecti si ca toata lumea respecta regulile, nu spunem asta. Exista buruieni peste tot. Si noi si statul avem o responsabilitate ca aceste buruieni sa fie eliminate, dar in loc sa eliminam buruienile, noi radem tot campul de flori", a apreciat Dragos Anastasiu.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: horapresedinteinterziceredeschidere restaurantemischie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]