Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri pe care mizeaza cei din Occident

de Florin Amariei 12 Mar. 2020 7869
4.07 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In anul 2020 totul pare a fi dominat de un avans tehnologic cat mai rapid si puternic sau de dezvoltarea inteligentei artificiale, insa sunt si alte domenii care se afla in atentia celor care doresc sa dezvolte noi afaceri. In acest material analizam tendintele de investire in business-uri ale celor din Occident.

1. Reciclarea
Din ce in ce mai multa atentie se acorda reciclarii materialelor utilizate de catre clientii finali, intrucat acestea pot fi refolosite. Principala atractie pentru investitori in momentul de fata o reprezinta bateriile uzate si piesele de calculator. Nu e surpriza pentru nimeni faptul ca au aparut firme care colecteaza bateriile uzate chiar de la domiciliul clientului sau au contract cu o unitate comerciala si le iau o data la doua saptamani dintr-un container special. Motivul? Materia prima pentru baterii si acumulatori devine din ce in ce mai scumpa, avand in vedere dezvoltarea masinilor cu propulsie electrica. Asadar, daca in zona ta nu exista inca o firma care sa faca o colectare de succes privind bateriile si acumulatorii uzati... Ce mai astepti? Porneste tu cu aceasta initiativa si dezvolta-ti afacerea! 
 
2. Consultanta pe probleme de sanatate
O idee de afaceri de neimaginat in Romania pana acum 1-2 ani, caci la noi, atunci cand ai o problema de sanatate, te duci la medicul de familie, care fie te trateaza, fie te indruma catre un medic specialist. In tarile mai dezvoltate problemele se pun putin diferit: in primul rand se acorda o atentie deosebita preventiei, iar in al doilea rand daca ai ajuns sa ai o problema de sanatate nu te duci la cel mai apropiat spital ci la cel care iti ofera cele mai bune tratamente.
 
Pentru un om care nu lucreaza in domeniul sanatatii este destul de greu sa afle in tip util despre diferitele servicii specializate oferite de spitale, clinici, laboratoare sau cabinete ale unor terapeuti independenti. Internetul pune la dispozitie informatii utile, dar daca nu ai o pregatire in domeniu este destul de greu sa alegi. Astfel au aparut micile firme care ofera servicii de consultanta in domeniul medical.
Deoarece industria medicala este in plina dezvoltare si serviciile oferite sunt din ce in ce mai complexe, oferirea de consultanta pe probleme de sanatate devine o afacere care ia amploare. La noi astfel de servicii au fost dezvoltate de putine companii, iar cele care o fac se adreseaza in special strainilor care vin sa se trateze in Romania.
 
3. Servicii de monitorizare a angajatilor
Desi aceste servicii sunt prezente si in tara noastra sub forma unor companii care ofera supraveghere prin GPS, in Vest unele companii ofera o supraveghere care ii ofera angajatorului posibilitatea de a avea la indemana 24/24 date complete despre ce face un anumit angajat, fara a-l face pe omul in cauza sa se simta urmarit in permanenta. De acest lucru beneficiaza ambele parti, intrucat angajatul nu simte ca e incontinuu cineva cu ochii pe el, iar angajatorul nu trebuie sa intre la banuieli care, de multe ori, strica o relatie buna. Investitia intr-o astfel de afacere este destul de mare pentru ca presupune dezvoltarea unui software special, instalarea unor PC-uri performante, conexiune la internet si mentenanta. Asadar, ar fi potrivita pentru companii medii si mari. Pentru o firma mica din Brasov, sa spunem, camere de supraveghere in interior si exterior plus sistem de tracking GPS pe masini (daca e cazul) ar masuri suficiente.
 
4. Instalatori, zugravi si altele
Din ce in ce mai mult se cauta oameni care sunt priceputi in mici reparatii prin case. Cum timpul de munca este mare pentru cei care si-au construit o cariera intr-un alt domeniu in afara de constructii, retusuri sau instalatii este extrem de limitat, o oportunitate excelenta de afaceri este acum sa iti deschizi o astfel de companie. Asa se genereaza un venit lunar stabil, iar daca reusesti sa-ti creezi o retea de clienti care sa aiba incredere in tine, atunci e si mai bine. Vei reusi sa le castigi increderea si vei deveni omul de referinta atunci cand si amicii/cunostintele lor vor avea probleme. Treaba buna e ca si-n Romania incepe sa se intample asta in mediul urban.
 
5. Testarea aplicatiilor software
O idee de afaceri care deja functioneaza cu succes si in Romania. Marii producatori de software isi testeaza apps-urile, site-urile web, si aplicatiile de e-commerce inainte de a le lansa, si cum piata cere din ce in ce mai multe aplicatii (caci in ziua de azi pana si frigiderul din casa a devenit „o masina inteligenta”) cererea pentru servicii de testare a aplicatiilor software a inregistrat o crestere spectaculoasa. Orasele in care sunt si marile centre universitare din Romania sunt pline de astfel de mici firme, care presteaza servicii de testare a aplicatiilor software pentru marii producatori.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: idei de afaceri de succesafaceri din vestafaceri occident

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 21 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]