Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria de divertisment si media din Romania, in crestere

de Ideideafaceri.ro 23 Iul. 2019 3111
4.4 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sa fie acum momentul oportun sa incepi un vlog sau sa creezi un intreg serial? Industria de media si divertisment din Romania va atinge 3 miliarde dolari in acest an!

Pana in 2023, rata de crestere medie anuala va depasi 6%, urmand ca valoarea pietei sa ajunga la 3,8 miliarde dolari, arata datele PwC.
 
”Urmand tendinta globala, personalizarea si digitalizarea sunt adoptate tot mai rapid si pe piata de media si divertisment din Romania, estimarile raportului indicand ca acest segment va avea cele mai mari rate de crestere pana in 2023. Aceasta evolutie va genera o concurenta tot mai agresiva pe piata, dar si un val de investitii in inovatie. Rezultatul va fi o lume media in care consumatorii, inclusiv din Romania, vor putea controla si selecta pe scara larga tipul de continut la care isi doresc sa aiba acces folosind mijloace tot mai diverse, fie ca vorbim de dispozitive inteligente, solutii Over-The-Top (OTT), casa inteligenta sau masina conectata la internet”, spune un partener PwC Romania. Florin Deaconescu.
 
Valoarea pietei de servicii OTT (de exemplu Netflix si HBO Go) din Romania a avut cea mai mare crestere pe piata media si de divertisment, de circa cinci ori, din 2014 pana in prezent, fiind estimata in acest an la 24 milioane dolari.
 
Pana in 2023, va continua sa fie cel mai dinamic segment din piata media, cu o rata medie anuala de 18,7%, ajungand la 44 milioane dolari, mai arata raportul.
 
A doua cea mai mare crestere la nivelul pietei este estimata pentru segmentul de jocuri video si e-sports (sporturi electronice), de 10,79%, atingand 136 milioane dolari in acest an si 187 milioane dolari in anul 2023. 
 
Pe al treilea loc se afla publicitatea pe internet, cu un avans mediu anual de 9,5%, de la o valoare de 112 milioane dolari in acest an la 157 milioane dolari peste patru ani.
 
Cheltuielile pentru accesul la internet continua sa detina prima pozitie la nivelul pietei, de 43,5%, insumand 1,31 miliarde dolari. Pana in 2023, acestea vor totaliza 1,77 miliarde dolari, reprezentand 46% din piata.
 
Televiziunea si continutul video consumat acasa vor avea o usoara crestere, previzionata la 1,56%, care va genera venituri de 537 milioane dolari in 2023, comparativ cu 506 milioane dolari in 2019. Acesta este al doilea cel mai mare segment din Romania in termeni de venituri generate, dupa accesul la internet.
 
"In acest context,  veniturile  din publicitatea TV vor creste de la un nivel estimat de 384 milioane dolari in acest an, la 529 milioane dolari in 2023, cu o rata de crestere medie de 8,5% pe an", arata raportul citat de News.ro.
 
Dupa doi ani de scadere, segmentul radio, muzica si podcast este asteptat sa creasca de la 35 milioane dolari in acest an pana la 41 milioane dolari, peste patru ani.
 
In schimb, segmentul ziarelor si revistelor tiparite din Romania isi va continua scaderea din ultimii ani, in linie cu evolutia globala, de la 89 milioane dolari in 2019 la 77 milioane dolari in 2023.


Tags: divertismentmediaromaniacrestere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.4 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

European Energy are filiala in Romania

de Florin Amariei
24 Sep 2021
European Energy, o companie din Danemarca, are acum filiala in Romania. "Compania daneza de energie regenerabila European Energy, care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]