Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Industria europeana a otelului, in criza

de Florin Amariei 27 Iun. 2019 2415
3.67 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Industria europeana a otelului se afla in criza si cere masuri suplimentare de protectie.

Mai multi directori ai unor companii siderurgice au cerut miercuri Comisiei Europene sa intareasca masurile de protectie pentru a proteja sectorul de importurile provocate de tarifele introduse de SUA, avertizand ca industria europeana a otelului este amenintata, transmite Reuters.
 
Ca efect al tarifelor vamale impuse de SUA, otelul este deviat spre Europa iar Uniunea Europeana trebuie sa actioneze pentru limitarea acestor importuri.
 
Directorii generali ai unor mari producatori de otel precum Outokumpu, Salzgitter si ArcelorMittal sustin ca masurile de protectie adoptate pana acum de UE nu au fost eficiente si o majorare a cotelor cu 5% incepand cu 1 iulie va provoca si mai multe probleme pentru industria siderurgica europeana.
 
Potrivit datelor Eurofer (Asociatia Europeana a Otelului), in anul 2018 industria siderurgica europeana s-a confruntat cu o crestere de 12% a importurilor de produse finite din otel pe o piata care, pe ansamblu, a crescut doar cu 3,3%. Aceasta crestere a importurilor a avut loc in pofida masurilor de protectie destinate sa limiteze efectele deciziei Washingtonului de a introduce tarife vamale suplimentare de 25% pentru importurile de otel, tarife care au inchis efectiv piata SUA.
 
UE a introdus cote pentru importurile de otel iar acestea pot fi crescute cu 5% incepand cu 1 iulie.
 
Directorii companiilor siderurgice au cerut Comisiei, Executivului comunitar, sa anuleze sau sa amane majorarea cu 5% a cotelor si sa introduca si alte modificari, in special cu privire la modul in care sunt tratate tarile in curs de dezvoltare.
 
"Vreti o Europa fara industrie siderurgica sau vreti o Europa care este lider mondial in productia de otel modern? Va fi cu noi sau fara noi. Aceasta este miza", a spus Geert van Poelvoorde, directorul general la ArcelorMittal Europe Flat.
 
In prezent, tarile in curs de dezvoltare sunt scutite de la masurile de salvgardare impuse de Comisia Europeana, atata timp cat importurile de anumite produse din aceste state nu depasesc 3% din totalul importurilor.
 
Insa, directorul general de la Outokumpu, Roeland Baan, a subliniat ca in decurs de un an Indonezia s-a transformat intr-o "superputere a otelului inoxidabil" si a controlat o cota de 28,5% din piata din UE.
 
Comisia Europeana ar urma sa revizuiasca aceasta schema, iar rezultatele sunt asteptate in luna octombrie. "Cred ca in octombrie, Comisia va tine cont de punctele noastre de vedere iar acest lucru se va vedea in revizuirea masurilor de salvgardare", a spus Roeland Baan.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: industria europeanaotelcriza

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.67 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Beltrame a cumparat Combinatul de Oteluri Speciale Targoviste

de Idei de afaceri
18 Mar 2022
Beltrame a finalizat achizitia integrala a Combinatului de Oteluri Speciale Targoviste. Iata ce urmeaza sa se intample de acum incolo! "AFV...

Grupul hotelier Marriot isi plateste angajatii care se vaccineaza

de Florin Amariei
05 Mar 2021
Grupul hotelier Marriot a anuntat ca isi plateste angajatii din SUA si Canada care se vaccineaza anti-Covid-19. Desi incurajeaza aceasta practica,...

Grupul hotelier Accor, pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Grupul hotelier Accord, prezent si in Romania, anunta ca a inregistrat pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020. Mai mult, activitatea globala...

Industria alcoolului, tematoare de criza desi consumul creste

de Florin Amariei
06 Mai 2020
Industria alcoolului (bere si spirtoase) este tematoare de criza care va urma desi consumul se afla intr-un trend crescator. Atunci cand Lionel...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]