Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

INS: Romania a avut cu 83% mai putini turisti straini in 2020

de Florin Amariei 17 Mar. 2021 1472
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pandemia a lovit direct in HoReCa, iar acum INS confirma dezastrul. In Romania au ajuns cu 83% mai putini turisti straini in 2020.

In anul 2020, numarul de turisti nerezidenti cazati in structurile de cazare turistica colective a fost de 452.100, cheltuielile acestora insumand 1,179 miliarde de lei.
 
Numarul de turisti straini din 2020 a fost in scadere cu 83% fata de 2019, cand numarul de turisti nerezidenti cazati in structurile de cazare turistica colective a fost de 2,669 milioane, iar cheltuielile acestora au insumat 6,895 miliarde de lei.
 
Afacerile (inclusiv participarea la congrese, conferinte, cursuri, targuri si expozitii) au reprezentat principalul motiv al sejurului petrecut de catre 63,4% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania, in anul 2020, cheltuielile acestora reprezentand 62,2% din totalul cheltuielilor pentru acest an. 36,6% dintre turistii nerezidenti sositi in Romania, in anul 2020, au calatorit in scop particular, in principal pentru vacante (57,0%) si pentru vizitarea rudelor si prietenilor (17,3%). Calatoriile in scop particular includ calatoriile pentru vacante, cumparaturi, evenimente culturale si sportive, vizitarea prietenilor si rudelor, tratament medical, religie, tranzit si alte activitati.
 
Din totalul cheltuielilor pentru afaceri in anul 2020, ponderea cea mai mare o reprezinta cheltuielile pentru cazare (50,3%), din cadrul acestui tip de cheltuieli fiind preferata in special cazarea cu mic dejun inclus (90,3% din totalul cheltuielilor pentru cazare). 
 
Cheltuielile turistilor nerezidenti in restaurante si baruri au fost de 17,1%, iar cele pentru cumparaturi au reprezentat 14,5% din totalul cheltuielilor pentru afaceri.
 
Din totalul cheltuielilor pentru cumparaturi, 46,5% au fost destinate alimentelor si bauturilor, iar 30,8% cadourilor si suvenirurilor. Cheltuielile pentru inchirierea de autoturisme au avut o pondere de 67,4% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces in parcuri de distractii, targuri, cazinouri, sali de jocuri mecanice au reprezentat 59,0% din totalul cheltuielilor pentru recreere.
 
Din totalul nerezidentilor sositi in Romania in anul 2020, 43,6% si-au organizat sejurul prin agentii de turism, 34,4% si-au organizat singuri sejurul, iar 22,0% prin alte modalitati de organizare a calatoriei. 
 
Principalul mijloc de transport utilizat pentru a sosi in Romania in anul 2020 a fost avionul.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: insromaniaturistihoreca2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Porsche isi extinde parteneriatul cu Google. Se va instala Android pe masini

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Porsche va oferi clientilor servicii Google integrate, incepand cu navigatia, comenzile vocale si terminand cu aplicatii compatibile. Prevederile...

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]