Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Inspectia Muncii: Accidentele de munca au scazut in 2020

de Florin Amariei 28 Apr. 2021 1670
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inspectia Muncii anunta prin vocea inspectorului general ca accidentele de munca au scazut cu 25% in 2020, an marcat de pandemie si masuri stricte cu privire la deplasari sau activitati comerciale.

"La nivelul Romaniei, in anul 2020 s-a constatat o scadere a numarului total de accidente de munca fata de anul 2019 cu aproximativ 25% (4.375 in 2020 fata de 5.822 in anul 2019). O descrestere accentuata au avut-o si accidentele mortale (143 in 2020 fata de 261 in anul 2019). Evolutia negativa a accidentelor de munca a fost determinata, evident, in primul rand de modificarile aduse de pandemia COVID-19, de la amenintarea imediata a dobandirii virusului, pana la pierderea de locuri de munca pe scara larga in sectoare cheie, inchiderea afacerilor, restrictii privind mobilitatea si calatoriile aeriene, carantina, inchiderea scolilor si altele. Aceste schimbari rapide ca raspuns la pandemie au condus la cresterea somajului, scaderea programului de lucru si forme nesigure de angajare pentru multi lucratori", afirmat Dantes, conform unui comunicat.
 
Acesta a subliniat ca masurile luate in companiile din Romania au fost identice cu cele luate in toata lumea. Astfel, au fost luate masuri tehnice, precum ventilatie, bariere fizice, utilizarea de benzi de marcare pe podea, sisteme de separare a cailor de acces etc, dar si masuri organizatorice, respectiv telemunca, intruniri online, distantarea fizica, evaluarea riscului, instruirea si informarea lucratorilor, flexibilizarea programului de lucru, renuntarea la calatoriile neesentiale si altele. Alte masuri au constat in introducerea mastilor, a manusilor si a altor echipamente individuale de protectie, curatarea suprafetelor si masuri de igiena, masuri/proceduri in cazul lucratorilor cu simptome sau testati pozitiv.
 
Dantes Nicolae Bratu a reamintit, cu aceasta ocazie, ca suntem la doua zile de la data de 26 aprilie, care, din 1986 incoace, a devenit ziua comemorarii celui mai grav accident de munca, pe care Organizatia Natiunilor Unite avea sa-l numeasca "cel mai mare dezastru nuclear din istoria umanitatii".
 
"Ca urmare a exploziei reactorului numarul 4 al Centralei Nucleare de la Cernobil, si-au pierdut viata mii de oameni, numarul victimelor nefiind, pana astazi, cunoscut cu exactitate. In afara celor 600.000 de "lichidatori" trimisi la Cernobil in lunile de dupa accident pentru diminuarea efectelor acestuia si condamnati astfel la o moarte sigura, se apreciaza ca intre doua si cinci milioane de persoane au avut sau au inca de suferit de pe urma dezastrului din aprilie 1986 - cancer, diferite grade de handicap, malformatii congenitale, afectarea sistemelor nervos si cardiovascular sau sterilitate", a mentionat inspectorul general de stat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: inspectia munciiaccidente muncascadere accidente munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]