Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

JTI: 78% din cifra de afaceri pentru 2019 reprezinta doar taxe

de Florin Amariei 20 Iul. 2020 1587
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

JTI Romania arata ca 78% din cifra de afaceri pentrul anul 2019 reprezinta doar taxe platite catre statul roman.

Cifra de afaceri inregistrata de JTI in 2019 pentru cele doua entitati cu care isi desfasoara activitatea in Romania, JTI Trading si JTI Manufacturing, depaseste 5,4 miliarde lei (1,1 miliarde euro), in crestere cu 12,5% fata de anul precedent. 78% din cifra de afaceri, si anume 4,2 miliarde lei reprezinta sume virate la stat: accize, TVA si alte taxe, in crestere cu 27% fata de 2018.  
 
Profitul celor doua entitati JTI in 2019 este de peste 543 milioane lei, in crestere fata de 2018 cu 13,5%.
 
"2019 a fost un an bun pentru ca nu s-au inregistrat schimbari neasteptate ale cadrului de reglementare, iar calendarul de accizare a fost respectat, fiind ajustat doar pentru a raspunde cerintelor exprese ale Directivei europene privind taxarea produselor din tutun. Datorita acestui context legislativ si fiscal predictibil si stabil, dar si eforturilor sustinute ale autoritatior de aplicare a legii, care au continuat sa deruleze actiuni de combatere a contrabandei, nivelul mediu al pietei negre anul trecut a fost sub 14%. Vom fi si in acest an alaturi de Vama Romana si Politia de Frontiera, prin programele de sprijin, precum si prin campaniile publice anti-contrabanda. Speram ca la finele anului 2020 sa putem raporta rezultate cel putin la fel de bune. Pe durata pandemiei, nu am disponibilizat si nu am trimis in somaj tehnic niciun angajat dintre cei peste 1.200 oameni care lucreaza in sediul central, in fabrica si in birourile de vanzari din tara. Am platit taxele, salariile, ne-am protejat oamenii si am continuat sa muncim. In speranta ca politica fiscala si cadrul de reglementare vor ramane stabile si predictibile, iar piata legala nu va fi disturbata, dorim sa investim in continuare in Romania, sa fim un angajator de top si un partener de nadejde pentru autoritati", a declarat Evgeny Nikolsky, General Manager JTI Romania, Moldova si Bulgaria.
 
JTI este una dintre primele companii multinationale care au inceput sa produca in Romania. Circa 70% din productia fabricii din Bucuresti merge la export, JTI Manufacturing fiind considerata un centru de excelenta in cadrul grupului, pentru calitate in executie si eficienta.
 
Romania este al treilea producator european de tigarete, iar valoarea totala a exporturilor de tutun brut si prelucrat in 2019 a fost de 948,4 milioane euro, tutunul avand o contributie pozitiva la balanta comerciala a Romaniei de aproape 600 de milioane euro.
 
Conform ultimei executii bugetare anuntate, veniturile provenite din accizele pentru produsele din tutun au crescut in prima parte a anului cu peste 18% (de la an la an), ceea ce inseamna ca sectorul tutunului este unul dintre cei mai solizi contribuabili la bugetul statului.
 
JTI si-a inceput activitatea in Romania in 1993 (ca R.J. Reynolds), si a fost una dintre primele companii multinationale care a investit pe plan local. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: jticifra de afaceritaxe

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Industria lemnului, cifra de afaceri de peste 240 de miliarde de euro

de Florin Amariei
02 Dec 2020
Datele prezentate de Fordaq arata ca industria lemnului a ajuns la o cifra de afaceri de peste 240 de miliarde de euro la nivel european. Au fost...

JTI anunta virarea a peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat

de Florin Amariei
28 Apr 2020
JTI Romania anunta printr-un comunicat de presa virarea a peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat, reprezentand accizele si TVA pentru...

CDR: Guvernul nu-si respecta promisiunea de a NU introduce taxe si impozite fara consultare

de Ideideafaceri.ro
08 Aug 2019
Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei arata ca Guvernul tarii nu respecta promisiunile facute la investire si introduce taxe si impozite fara o...

Profructta vizeaza o cifra de afaceri de 400.000 euro in 2018

de Idei de afaceri
19 Mar 2018
Compania Premium Fruct, care administreaza brandul Profructta, a inceput productia de sucuri bio in urma cerintelor pietei pentru alimente organice,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]