Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

JTI anunta virarea a peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat

de Florin Amariei 28 Apr. 2020 1614
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

JTI Romania anunta printr-un comunicat de presa virarea a peste 300 de milioane de lei la bugetul de stat, reprezentand accizele si TVA pentru produsele puse pe piata in luna martie.

"Ne bucuram ca putem fi un partener de nadejde al statului roman, chiar si in aceste vremuri atat de dificile. Vom fi in continuare alaturi de autoritati si societate in calitate de mare contribuabil, precum si in mod direct, prin programele de donatii de caini si echipamente hi-tech pentru Vama Romana si Politia de Frontiera, campaniile de constientizare a efectelor profund negative ale comertului ilegal cu tigarete, precum si prin proiectele sociale si culturale. Suntem constienti ca urmeaza o recesiune  fara precedent de la criza financiara din 2008, dar speram ca bugetul se va putea baza in continuare pe noi. Pentru aceasta, e nevoie de predictibilitate, de respectarea calendarului de crestere graduala a accizei, precum si de un cadru de reglementare care sa nu disturbe piata legala si sa aduca prejudicii bugetului statului. Ma refer la cel mai radical proiect de lege anti-tutun aflat in dezbaterea Parlamentului, care prevede interzicerea expunerii pachetelor de tigarete la rafturi, vanzarea produselor din tutun doar in tutungerii, interzicerea oricarei forme de comunicare si a sponsorizarilor", a declarat Gilda Lazar, Director Corporate Affairs & Communications, JTI Romania, Moldova si Bulgaria.
 
Pentru luna martie 2020, industria tutunului a virat la stat circa 1,5 miliarde de lei. Potrivit executiei bugetare anuntate ieri, comparativ cu perioadele similare din anul precedent, in luna martie veniturile bugetare din accize la produsele din tutun au crescut cu 25,2%, iar in primul trimestru al acestui an cresterea a fost de 15,3%. In contextul scaderii abrupte a incasarilor din accizele provenite din sectorul energetic, tutunul devine cel mai solid contribuabil la bugetul statului. 
 
JTI si-a inceput activitatea in Romania in 1993 (ca R.J. Reynolds), si a fost una dintre primele companii multinationale care a investit pe plan local. JTI se implica activ in comunitate: compania este partener al Festivalului International de Teatru de la Sibiu (FITS), al Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), al turneelor muzicale din orasele mici si sponsor oficial al Gigi Caciuleanu Romania Dance Company. JTI sprijina Gradina Japoneza din parcul Mihai I (Herastrau), Casuta de Ceai din Muzeul National de Arta si Centrul de Studii Romano-Japoneze din cadrul Universitatii Romano-Americane. „Intalnirile JTI”, eveniment lansat in anul 2000, se desfasoara neintrerupt de 21 de ani si a devenit un brand cultural national. Compania sustine, din anul 2000, Bursele JTI pentru Jurnalisti, fiind de asemenea partener al Burselor EuropaFM. Din 1998, se desfasoara programul Seniorii JTI, prin care 45 de varstnici primesc zilnic o masa calda, iar de-a lungul anilor compania a colaborat si colaboreaza cu Samusocial, Ateliere fara frontiere, ARC si alte organizatii neguvernamentale, sprijinind proiecte sociale  prin care sunt sustinute persoane din categorii defavorizate in diverse zone ale tarii.
 
JTI este unul dintre cei mai mari producatori mondiali de produse din tutun si produse pentru vapat, cu operatiuni in peste 130 tari.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: jtimilioane leibugetcontributii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]