Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Jumatate din firmele europene, in pericol de faliment

de Florin Amariei 22 Oct. 2020 1420
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Jumatate din firmele europene ar putea fi in pericol de faliment in urmatoarele 12 luni, conform unui sondaj efectuat la nivelul batranului continent de McKinsey.

Acest sondaj a fost derulat in luna august, inainte ca explozia cazurilor de infectie cu coronavirus in Europa sa oblige guvernele sa impuna noi restrictii, arata amploarea pagubelor provocate de criza Covid-19.
 
Potrivit sondajului derulat de McKinsey & Co in randul a peste 2.000 de IMM-uri din primele cinci economii europene (Germania, Franta, Italia, Spania si Marea Britanie), 55% din aceste companii se asteapta sa isi inchida portile pana in luna septembrie a anului urmator, daca veniturile lor vor ramane la nivelul actual.
 
Daca traiectoria actuala se mentine, unul din 10 IMM-uri se asteapta sa depuna cererea de intrare in insolventa in decurs de sase luni.
 
"Aceasta este o povara substantiala asupra sectorului financiar", subliniaza unul din autorii raportului, Zdravko Mladenov, referindu-se la doar una dintre consecintele unei astfel de evolutii, care ar putea conduce de asemenea la cresterea somajului si la diminuarea nivelului general al investitiilor in economie.
 
Economistii intervievati de Reuters luna trecuta prognozau ca economia zonei euro va inregistra o crestere de doar 5,5% anul viitor, dupa o cadere de aproape 8% in acest an, dar au avertizat ca si aceasta revenire modesta este in pericol in urma unei noi raspandiri a virusului.
 
Intreprinderile Mici si Mijlocii sunt firmele cu pana la 250 de angajati. In Europa aceste firme au peste 90 de milioane de angajati insa talia lor mica le face vulnerabile la crizele de lichiditati. De exemplu, in Spania 83% dintre cele 85.000 de IMM-uri care au intrat in insolventa incepand din februarie aveau mai putin de cinci angajati.
 
Masurile adoptate de statele din regiune, care variaza de la moratorii cu privire la insolvente si vacante de la rambursarea imprumuturilor, au reusit pana acum sa mentina mii de IMM-uri pe linia de plutire. Insa, in contextul in care o parte dintre aceste masuri expira in unele state, bancile centrale din Germania si Marea Britanie se numara printre institutiile care au tras un semnal de alarma asupra cresterii insolventelor.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: jumatatefirme europenefalimentstudiumckinsey

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Studiu. Dupa pandemie, majoritatea companiilor vor alege munca hibrid

de Florin Amariei
21 Apr 2021
Un nou studiu releva ca aproape toate companiile din Romania vor alege munca hibrid dupa ce pandemia va inceta sau va ajunge sub un control strict....

Presedintele Braziliei: Tara e in faliment si nu pot sa fac nimic

de Florin Amariei
07 Ian 2021
Presedintele Braziliei, populistul Jair Bolsonaro, spune ca tara sa e in faliment si ca nu poate sa faca nimic in aceasta privinta. "Brazilia...

Baccarat, salvat temporar de la faliment

de Florin Amariei
04 Ian 2021
Renumitul producator de cristale Baccarat a fost salvat temporar de la faliment, dupa ce chinezii l-au instrainat catre mai multe fonduri de...

Studiu. Peste jumatate din companiile din Romania, afectate de pandemie

de Florin Amariei
12 Aug 2020
Un nou studiu releva faptul ca peste jumatate din companiile din Romania au fost afectate de pandemie. Astfel, 55% dintre firmele care au raspuns...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]