Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea Britanie nu mai conteaza pe sprijinul SUA. Ce urmeaza pentru tara insulara

de Florin Amariei 22 Iul. 2020 1498
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Guvernul britanic a abandonat orice speranta de a incheia un acord de liber-schimb cu Statele Unite inaintea alegerilor prezidentiale americane din noiembrie.

Londra imputa progresele slabe in negocieri crizei sanitare provocate de noul coronavirus.
 
"Se va intampla acest lucru anul acesta? Pur si simplu nu", a declarat un oficial britanic pentru FT.
 
"Nu vrem sa ni se forteze mana", a subliniat alt oficial britanic.
 
Londra nu si-a stabilit un termen in vederea incheierii unui acord cu Washingtonul, anunta luna trecuta ministrul britanic al Comertului Liz Truss.
 
Liz Truss denunta atunci atitudinea administratiei lui Donald Trump - care apara sus si tare liberul schimb, dar care in realitate restrange accesul importurilor.
 
Momentan nu exista o bariera mai mare in calea unui acord facil intre Londra si Washington decat insistenta negociatorilor americani in privinta accesului sporit la Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (National Health Service - NHS).
 
Considerat o bijuterie a coroanei, NHS detine un loc de maxima importanta atat pentru conservatori cat si petru laburisti. Desi premierul Boris Johnson a spus in repetate randuri ca NHS „nu ​​este de vanzare”, presedintele Trump comenta anul trecut ca serviciul va face parte dintr-un acord „magnific”, iscand temeri in Marea Britanie. Supararile priveau permisiunile acordate unor companii farmaceutice din afara sistemului la contractele de ingrijire a sanatatii, de unde o reducere a lichiditatilor si profitului.
 
Un al doilea obstacol in calea unei intelegeri intre Statele Unite ale Americii si Regatul Unit este angajamentul britanicilor pentru standardele UE de siguranta alimentara.
 
Unele dintre regulile UE cele mai populare in randul politicienilor britanici sunt cele referitoare la siguranta alimentelor. Marea Britanie a promis ca va rezista solicitarilor americane privind vanzarea de produse agricole, dupa ce ani de zile UE a blocat importul carne de vita si de pui tratate cu hormoni din SUA, spalate cu apa clorurata pentru a ucide bacteriile.
 
Si, in timp ce carnea tratata cu clor este considerata sigura de guvernul Statelor Unite, multi oficiali britanici cred altceva. Secretarul pentru mediu Theresa Villiers a declarat, de exemplu, la inceputul acestei luni, la BBC, ca „exista bariere legale pentru importuri, iar acestea vor fi mentinute.”
 
Acest lucru poate reprezenta o problema pentru reprezentantul comercial american Robert Lighthizer, care va reprezenta atat unul dintre cei mai mari exportatori din lume de marfuri agricole cat si un presedinte care doreste sa incheie un alt acord inainte de alegerile din 2020.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: marea britaniesuasprijinacord comercial

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Aegon paraseste Romania. JPMorgan sprijina vanzarea activelor

de Florin Amariei
27 Oct 2020
Compania de asigurari Aegon paraseste Romania, iar JPMorgan se ocupa de vanzarea activelor acesteia. Aegon incearca astfel sa faca fata mai bine...

Alte 11 afaceri, adaugate pe lista neagra a SUA

de Florin Amariei
16 Sep 2020
Alte 11 afaceri au fost adaugate pe lista neagra a SUA si vor suferi sanctiuni economice. Relatiile americano-chineze sunt din ce in ce mai...

Primele 5 companii IT din SUA, mai valoroase decat intreaga piata europeana de capital

de Florin Amariei
02 Sep 2020
Potrivit analizei publicate de Bank of America Global Research, in 2007 piata europeana era de patru ori mai valoroasa fata de capitalizarea...

Marea Britanie se pregateste sa renunte la negocierile cu UE

de Florin Amariei
27 Feb 2020
Conform unui anunt facut de premierul Marii Britanii, tara insulara se pregateste sa renunte la negocierile cu UE cu aproape sase luni mai devreme...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]