Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea Britanie se pregateste sa renunte la negocierile cu UE

de Florin Amariei 27 Feb. 2020 1862
3.2 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform unui anunt facut de premierul Marii Britanii, tara insulara se pregateste sa renunte la negocierile cu UE cu aproape sase luni mai devreme fata de termenul limita.

Stabilindu-si mandatul de negociere pentru discutiile cu UE, Downing Street a transmis ca vrea "libertate de reglementare" din partea UE si nu va accepta niciun rol pentru Curtea europeana de justitie (ECJ) in mecanismele de solutionare a litigiilor. 
 
Guvernul a afirmat ca spera sa obtina "deplinul acord" al unei intelegeri in iunie cu scopul de a-l finaliza pana in septembrie. 
 
Dar a precizat ca, daca nu vor fi inregistrate suficiente progrese pana in iunie, atunci guvernul "va fi nevoit sa decida daca atentia Regatului Unit trebuie sa se indeparteze de la negocieri si sa se concentreze numai pe continuarea pregatirilor interne pentru a iesi din perioada de tranzitie in mod ordonat". 
 
Solicitarile Regatului Unit sunt in contradictie cu cele ale UE, care doreste un anumit grad de aliniere normativa a reglementarilor, cu optiunea de a impune tarife daca una dintre parti renunta. De asemenea, ar dori un rol pentru ECJ. 
 
Mandatul de negociere al Marii Britanii solicita: 
  • o piata liberalizata pentru comertul cu marfuri, fara tarife, taxe sau restrictii cantitative in ceea ce priveste comertul cu produse fabricate sau agricole.
  • concurenta si subventiile nu ar trebui sa faca obiectul mecanismului de solutionare a litigiilor acordului final, care a fost semnalat anterior in declaratia politica.
  • un acord separat privind pescuitul care ar permite negocierile anuale privind accesul la apele celorlalte state, inclusiv captura si cota admisibila. UE vrea ca pescuitul sa fie considerat parte a acordului general. 
  • o intelegere referitor la echivalarea serviciilor financiare care va fi decisa inainte de sfarsitul lunii iunie. 
 
Marea Britanie a respins mandatul de negociere al UE cand a fost stabilit marti.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: marea britanieuenegocieriacord

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.2 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Pierre Cardin, in vizorul UE

de Idei de afaceri
31 Ian 2022
Casa de moda Pierre Cardin a ajuns in vizorul UE. Iata de ce! "Este posibil ca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group sa restrictioneze...

Prima fabrica Haier din UE a inceput productia

de Idei de afaceri
17 Dec 2021
Firma chineza Haier a deschis prima fabrica de frigidere din UE in Romania si deja a inceput productia. Grupul Haier anunta startul productiei in...

Apple, din nou in vizorul UE

de Florin Amariei
08 Oct 2021
Gigantul Apple este din nou in vizorul UE, dupa ce compania ar fi pus in practic un comportament anticoncurential. Producatorul de iPhone-uri este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]