Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Marea majoritate a femeilor lucreaza si la job, si pentru familie

de Florin Amariei 06 Mar. 2020 1544
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un nou sondaj releva faptul ca marea majoritatea a femeilor lucreaza mult mai mult fata de cat presupune programul de la birou. Ele ajung sa se imparta intre job si familie, iar timpul pentru odihna este extrem de limitat.

Astfel, peste sase din zece femei petrec zilnic intre doua si sase ore cu sarcini legate de intretinerea casei si a familiei, in plus fata de cele 8 ore pe care le petrec la serviciu. Totodata, sapte din zece angajate au afirmat ca obisnuiesc sa ia mesele in fuga sau chiar sa rateze anumite mese. In plus, intr-o proportie covarsitoare de 93%, femeile au raspuns ca isi sacrifica pasiunile personale pentru a avea suficient timp dedicat familiei.
 
”Astfel, cele mai multe angajate (51%) estimeaza ca le ramane cel mult o ora pe zi pentru a se relaxa, in timp ce 11% dintre femei spun ca raman cu zero timp liber doar pentru ele. Doua din trei angajate ar avea pana la doua ore in fiecare zi timp doar pentru ele, iar 8,7% spun ca au pana la patru ore pe zi timp liber”, se arata in comunicat.
 
Topul celor mai solicitante activitati pe care angajatele trebuie sa le indeplineasca in fiecare zi, pe langa jobul full time pe care il au,  este condus de prepararea si servirea mesei, pentru peste 80% dintre respondente.
 
”Urmeaza activitatile de curatenie (77% dintre angajate), cumparaturile (33%), spalatul vaselor (30%) si spalatul rufelor si calcatul (28%). Ingrijirea copiilor este o activitate mai putin solicitanta in opinia celor mai multe femei, iar activitati precum: temele copiilor, si activitatile extrascolare sunt considerate a fi activitati solicitante doar pentru 15% dintre respondente”, se arata in comunicat.
 
Femeile resimt mai puternic povara acestor activitati zilnice suplimentare in conditiile in care doar 35% au afirmat ca isi impart timpul in mod egal cu partenerul pentru acestea. Foarte putine (sub 5%) afirma ca partenerul este cel care preia cea mai mare parte a sarcinilor. Aproape patru din zece respondente sustin ca partenerul suporta o parte mai mica decat ele din aceste responsabilitati, iar 15% dintre femei au declarat ca doar ele se ocupa de acestea.
 
De pilda, in situatia in care copilul este bolnav sau este in vacanta, cel mai adesea mamele sunt cele nevoite sa isi ia concediu pentru a sta cu cel mic acasa. Trei din zece respondente au afirmat ca rar se intampla ca partenerul sa se invoiasca in acest scop, iar aproape un sfert afirma ca acest lucru nu se intampla niciodata.
 
Sondajul BestJobs a fost efectuat in perioada 10 februarie  - 2 martie 2020.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: femeisondajmuncafemeile muncesc multodihna femeifamilie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Ola Mobility va angaja doar femei

de Florin Amariei
13 Sep 2021
Ola Mobility are cea mai mare fabrica de scutere electrice din lume si a anuntat ca va angaja doar femei. Compania este condusa de un barbat....

Sondaj. IMM-urile au incercat din rasputeri sa-si pastreze forta de munca

de Florin Amariei
11 Sep 2021
Un sondaj efectuat de Kaspersky releva ca afacerile mici si mijlocii au incercat in aceasta perioada sa-si pastreze angajatii din rasputeri....

Inspectia Muncii: Accidentele de munca au scazut in 2020

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Inspectia Muncii anunta prin vocea inspectorului general ca accidentele de munca au scazut cu 25% in 2020, an marcat de pandemie si masuri stricte cu...

Studiu. Dupa pandemie, majoritatea companiilor vor alege munca hibrid

de Florin Amariei
21 Apr 2021
Un nou studiu releva ca aproape toate companiile din Romania vor alege munca hibrid dupa ce pandemia va inceta sau va ajunge sub un control strict....

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]