Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masinile electrice sunt viitorul. Rivian, capitalizare impresionanta

de Florin Amariei 12 Nov. 2021 1337
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Rivian a livrat pana acum doar 156 de autovehicule, dar are o capitalizare mai mare decat General Motors sau Ford.

Pretul actiunilor Rivian a crescut exploziv de miercuri, ziua in care compania a fost listata pe bursa, urcand de la 78 de dolari la 122,99 de dolari.
 
Producatorul auto are o capitalizare de piata spectaculoasa de 107,4 miliarde de dolari, urcand pana la 120,5 miliarde de dolari daca sunt incluse si optiunile de cumparare care nu au fost exercitate inca.
 
Acest lucru inseamna ca fondatorul si CEO-ul Rivian, R.J. Scaringe detine acum o cota din companie care valoreaza 2,2 miliarde de dolari.
 
Scaringe, in varsta de 38 de ani, detine 17,6 milioane de actiuni si ar putea deveni mult mai bogat daca startup-ul sustinut de Amazon va confirma increderea investitorilor si va decide sa isi exercite optiunile pentru mai multe actiuni.
 
In clasamentul capitalizarii de piata a producatorilor auto din SUA Rivian se afla doar in spatele Tesla, insa la mare distanta, compania lui Elon Musk fiind evaluata in prezent la 1,07 trilioane de dolari.
 
Tesla a depasit pragul de un trilion de dolari la sfarsitul lunii octombrie, devenind primul producator auto care reuseste acest lucru.
 
Rivian a fost fondata in 2009 dar a livrat doar 156 de vehicule, potrivit datelor puse la dispozitia investitorilor inainte de listarea pe bursa. Ea a inregistrat o pierdere de 994 de milioane de dolari in prima jumatate a anului dupa ce a investit puternic in cresterea capacitatii de productie.
 
Tesla in schimb a livrat peste 600.000 de vehicule doar in 2021, avand venituri de peste 20 de miliarde de dolari in prima jumatate a anului.
 
Iar producatorii auto traditionali, General Motors si Ford vand milioane de masini in fiecare an.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: masini electriceriviancapitalizare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Huawei Technologies vrea sa produca masini electrice marca Aito

de Bianca Tila
03 Apr 2023
Grupul Huawei Technologies colaboareaza cu mai multi producatori de automobile chinezi pentru a produce masini electrice marca Aito. Aceasta miscare...

Apple: Capitalizarea de piata a inregistrat scaderi sub pragul de 2 trilioane de dolari

de Bianca Tila
04 Ian 2023
In prima zi de tranzactionare pe Wall Street din acest an, capitalizarea de piata a Apple a inregistrat scaderi, sub pragul de 2 trilioane de dolari....

Apple, un nou record. Capitalizarea, 3 trilioane de dolari

de Idei de afaceri
04 Ian 2022
Apple Inc. a devenit luni prima companie din SUA care a ajuns la o capitalizare de piata de 3.000 de miliarde de dolari, datorita increderii...

Rivian face un pas in fata. Vrea 70 de miliarde de dolari din listare!

de Florin Amariei
31 Mai 2021
Compania americana Rivian face un pas decisiv in fata. Firma isi doreste macar 70 de miliarde de dolari din listarea la bursa, desi pana acum nu a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]