Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Masti chirurgicale, vandute cu 0,6 lei per bucata de o companie romaneasca

de Florin Amariei 06 Iul. 2020 2143
4.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romanii reusesc sa se impuna pe piata mastilor chirurgicale si ofera un produs certificat de mai multe organizatii internationale la un pret competitiv.

"Producem echipamentele de protectie de la granula, la material netesut, pana la masca, halat, combinezon, capelina si botosi. Materia prima principala este polipropilena, pe care o cumparam sub forma de granule de la producatori autohtoni. Din ea realizam materialul netesut, care este baza pentru toate echipamentele de protectie medicala si de igiena personala. In aceasta luna vom instala si linia de productie a materialului filtrant, Techtex devenind prima companie romaneasca ce produce acest material. Astfel, vom fabrica aici, in tara, absolut toate materialele necesare realizarii echipamentelor de protectie. Asta inseamna ca vom putea oferi cel mai bun pret pe piata din Romania pentru mastile chirurgicale sigure, testate si avizate de specialistii Ministerului Apararii Nationale. Anuntam autoritatile publice din Romania ca, la capacitatea de productie existenta, putem oferi un pret per masca chirurgicala tip IIR sub 0,6 lei/bucata, la o achizitie de peste 10 milioane de masti", a declarat Ioan Filip, presedintele Consiliului de Administratie al Taparo, membru in Consiliul de Supraveghere Techtex.
 
La ora actuala, compania Techtex produce 15 milioane de masti chirurgicale/luna si creste continuu capacitatea de productie, astfel ca, din august, odata cu instalarea unei noi linii tehnologice automatizate, va putea realiza 30 de milioane de masti chirurgicale/luna.
 
Reprezentantii Techtex sustin ca mastile chirurgicale pe care fabrica romaneasca le produce asigura o eficienta de filtrare bacteriana de 98%, peste reglementarile Spatiului Economic European, dar are si rezistenta la stropire, avantaj important in ceea ce priveste prevenirea infectarii cu COVID-19.
 
"Datorita acestor atuuri, in urma testelor efectuate de specialistii Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare ai Ministerului Apararii din Romania, masca chirurgicala produsa de Techtex a fost clasificata tip IIR, fiind considerata cea mai performanta masca chirurgicala, potrivit clasificarii internationale", se mentioneaza in comunicatul citat.
 
Compania Techtex a fost infiintata in octombrie 2017 si este membra a Grupului Taparo. Techtex este prima companie romaneasca care a produs echipamente de protectie, precum si singurul producator de material netesut din polipropilena din Romania.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: masti chirurgicalepretbucatacompanie romaneascamasti romanesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.8 din 5 - 5 voturi.

Articole conexe

Microsoft va creste preturile la Xbox

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Jocurile noi pentru Xbox Series X si Xbox Series S vor fi mai scumpe de anul viitor. Microsft are in plan cresterea preturilor de anul viitor. In...

INS: Preturile productiei industriale, in crestere cu peste 11%

de Florin Amariei
03 Aug 2021
Institutul National de Statistica (INS) anunta ca preturile productiei industriale s-au aflat in crestere cu peste 11% fata de aceeasi luna iunie a...

Romania se numara printre tarile cu cele mai mari cresteri ale preturilor la imobiliare

de Florin Amariei
08 Iul 2020
Eurostat raporteaza ca Romania se numara printre tarile cu cele mai mari cresteri ale preturilor la imobiliare. Comparativ, preturile la locuinte...

Pretul petrolului, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni

de Florin Amariei
31 Mai 2019
Preturile petrolului au scazut joi cu aproape 4%, la cel mai scazut nivel din ultimele doua luni. Administratia pentru Informatii in Domeniul...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]