Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Mercedes-Benz va plati 5,5 milioane de dolari pentru solutionarea unui proces

de Bianca Tila 21 Nov. 2022 517
Mercedes-Benz va plati 5,5 milioane de dolari pentru solutionarea unui proces
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Mercedes-Benz a convenit impreuna cu furnizorul de componente pentru masini Robert Bosch sa plateasca un total de aproximativ sase milioane de dolari pentru solutionarea procesului privind promovarea vehiculelor diesel in Arizona, potrivit News.ro.

In acest sens, Mercedes-Benz va plati 2,8 milioane de dolari in restituiri catre consumatori. Astfel, fiecare consumator calificat din Arizona va primi pana la 625 de dolari per vehicul, potrivit procurorului general din Arizona, Mark Brnovich.
 
"Odata cu acordul, compania face inca un pas catre solutionarea diferitelor proceduri legate de diesel... si evita costurile suplimentare ale litigiilor si actiunile indelungate in instanta", a spus Mercedes-Benz intr-un comunicat.
 
De asemenea, Bosch a confirmat acordul legat de unitatile de control al motorului pentru anumite vehicule diesel Mercedes.
 
Mercedes-Benz a fost de acord sa plateasca 2,2 miliarde de dolari, in 2020, pentru a rezolva o investitie de inselaciune a emisiilor de motorina a guvernului SUA si reclamatiile a 250.000 de proprietari de vehicule din SUA. 
 
In ceea ce priveste acest acord, a fost inclusa si o sanctiune civila de 875 de milioane de dolari aplicata in temeiul Legii privind aerul curat si 546 de milioane de dolari pentru repararea vehiculelor poluante si compensarea emisiilor in exces.
 
Mercedes-Benz a fost de acord sa plateasca catre 250.000 de proprietari pana la 3.290 de dolari pentru fiecare, pentru repararea vehiculelor poluante. Vehiculele diesel au fost supuse unei examinari dure in Statele Unite, motivul fiind instalarea unui software secret pe 580.000 de vehicule din SUA pentru modificarea rezultatelor testelor de poluare.
 
VW a avut de platit mai mult de 30 de miliarde de dolari pentru a inchide investigatiile si pentru a cumpara vehiculele inapoi. Bosch a fost de acord sa plateasca 25 de milioane de dolari, la inceputul acestei luni, pentru inchiderea anchetei din California referitoare la rolul sau in scandalurile emisiilor diesel de la Volkswagen si Fiat Chrysler Automobiles.
 
Divizia americana a Fiat Chrysler a fost condamnata in august dupa ce a pledat vinovata. Aceasta a avut de platit 300 de milioane de dolari pentru a inchide ancheta de mai multi ani a Departamentului de Justitie al SUA asupra fraudei legate de emisiile diesel.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: mercedes-benzrobert boschvehicule diesel

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]