Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Michael Dell intentioneaza o tranzactie de 69 miliarde de dolari

de Bianca Tila 27 Mai. 2022 1254
Michael Dell intentioneaza o tranzactie de 69 miliarde de dolari
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Miliardarul american, Michael Dell, a spus ca Broadcom va cumpara VMware intr-o tranzactie record de 69 miliarde de dolari. Este una dintre cele mai mari achizitii din tech din istorie.

Compania de software cloud VMware este achizitionata de producatorul american de cipuri Broadcom, pentru 69 de miliarde de dolari, inclusiv datorii. Acest lucru s-a intamplat intr-o preluare care semnaleaza ca piata pentru fuziuni corporative mari s-ar putea dezgheta dupa o criza bursiera la inceputul anului.
 
Actionarii VMware vor avea de ales intre a primi 142,50 dolari in numerar sau 0,2520 actiuni Broadcom pentru fiecare actiune a grupului de software. Acest lucru reprezinta o prima de 33% fata de valoarea companiei inainte de aparitia discutiilor, saptamana trecuta, scrie Ziarul Financiar.
 
Preluarea este sustinuta de o finantare bancara in valoare de 32 de miliarde de dolari si ar contribui la transformarea Broadcom, un grup de semiconductori cu achitizii, intr-o companie tehnologica diversificata, de la cipuri la servicii de cloud computing.
 
Miliardarul american ce conduce Broadcom, Hock Tan, se afla de ani de zile in cautarea unei tranzactii software, dupa ce incercarea sa de a achizitiona producatorul de cipuri Qualcomm a fost blocata in 2018 de presedintele american de atunci. Donald Trump nu a lasat acest lucru sa se intamplate din cauza unor preocupari legate de securitatea nationala.
 
"Bazandu-ne pe istoricul nostru de succes in materie de fuziuni si achizitii, aceasta tranzactie combina afacerile noastre de top in domeniul semiconductorilor si al software-ului de infrastructura cu un pionier si inovator iconic in domeniul software-ului pentru intreprinderi, in timp ce reimaginam ceea ce putem oferi clientilor", a declarat Tan.
 
Hock Tan poate prelua in mod oportunist una dintre cele mai valoroase si profitabile companii din industria software, prin incheierea unei tranzactii pentru VMware.
 
Pretul actiunilor VMware scazuse la aproximativ jumatate fata de varful din 2019 si cu 20% sub nivelul la care se tranzactiona la inceputul anului. Marjele ridicate de profit si veniturile recurente stabilite ale VMware ofera posibilitatea ca Broadcom sa finalizeze o preluare mare si apoi sa plateasca rapid datoriile. 
 
"-Sunt foarte disciplinati-, a declarat Tony Wang - care se ocupa de Broadcom pentru T Rowe Price, unul dintre cei mai mari actionari externi ai acesteia - adaugand ca tranzactia nu l-a "surprins", avand in vedere ca actiunile din domeniul tehnologiei au fost evaluate mai atractiv dupa vanzarea de pe piata din acest an. Atunci cand evaluarile tehnologice erau ridicate in ultimii ani, Broadcom a rezistat impulsului de a face achizitii mari, a spus Wang", scrie Mediafax.
 
VMware este cel mai mare test de pana acum al strategiei lui Hock Tan de a creste Broadcom  prin achizitii. Abordarea sa este privita ca fiind asemanatoare cu cea a unei firme de private equity, in care cumparatorul va vinde activele neesentiale si va reduce costurile pentru a creste profiturile globale.
 
"Hock Tan conduce Broadcom ca un fel de magazin de capital privat (...) El are reputatia de a reduce costurile. Probabil ca si acest lucru va face parte din manualul de joc", a declarat Jordan Chalfin, analist senior la CreditSights.
 
Tranzactia va transforma si mai mult Broadcom, daca va fi finalizata. Dintr-o companie axata in principal pe semiconductori, se va schimba in una tehnologica diversificata. Veniturile Broadcom, incluzand VMware, vor fi impartite in mod egal intre software si semiconductori.
 
Compania de software pentru intreprinderi, CA Technologies, a fost achizitionata de Broadcom pentru 18,9 miliarde de dolari in 2018, iar mai apoi cumparat de grupul de securitate cibernetica Symantec un an mai tarziu pentru 10,7 miliarde de dolari, propulsand-o in sectorul software.
 
Tan vizeaza pentru VMware, o companie care sa fie considerata unul dintre cele mai importante grupuri din industria cloud computing. Marile corporatii utilizeaza serviciile sale pentru a gestiona retelele cloud private si publice, precum si centrele de date.
 
De asemenea, achizitia Broadcom ar reprezenta o mare rasplata financiara pentru Michael Dell din domeniul computerelor personale. Acesta alaturi de firma de private equity Silver Lake a achizitionat in 2016 VMware, in cadrul preluarii conglomeratului tehnologic EMC in valoare de 67 de miliarde de dolari.
 
Compania VMware a fost administrata independent de compania lui Dell, iar compania a cesionat participatia de 81% din VMware in noiembrie anul trecut.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: michael delltranzactie 69 mldbroadcomvmwarehock tan

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]