Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Microsoft: Romania sa ofere acces la profesiile de viitor si noile tehnologii

67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Specialistii Microsoft din tara noastra spun intr-un document ca Romania ar trebui sa ofere un acces mai bun la profesiile de viitor si noile tehnologii.

"Modelele si metodele de invatare evolueaza constant in directia digitalizarii, iar elevii si studentii din prezent au nevoie de o pregatire adecvata pentru profesiile din viitor - aceasta este o realitate ce a inceput sa prinda contur la finalul ultimului deceniu si care a fost accelerata de evenimentele din ultimul an. Pregatirea elevilor incepe insa cu pregatirea profesorilor (din punct de vedere didactic si tehnologic), iar digitalizarea "de urgenta" de pana acum a sistemului de invatamant trebuie sa continue cu un plan pe termen lung, asezat pe calcule care sa maximizeze efectul pentru generatiile ce vor veni. 
 
Noi tehnologii, precum automatizarea si inteligenta artificiala accelereaza cererea de competente digitale, iar Romania trebuie sa faca eforturi pentru a le facilita cetatenilor sai accesul la acestea, cu atat mai mult cu cat se afla pe locul 26 din 27 in Raportul Indicelui DESI 2020 (Indicele Economiei si Societatii Digitale, n.r.). Din acest punct de vedere sunt necesare programe de studiu flexibile, care sa faciliteze educatia si reconversia profesionala in directia economiei digitale, nu doar digitalizarea sistemelor si subiectelor existente", se mentioneaza intr-un comunicat.
 
In acest sens, Microsoft Romania si Fundatia EOS deruleaza numeroase programe si proiecte menite sa imbunatateasca si sa consolideze competentele digitale, atat in randul elevilor, cat si al profesorilor romani, precum si actualizarea metodelor de predare, astfel incat Romania sa dispuna, in viitor, de o resursa umana aliniata cu tendintele de pe piata muncii.
 
Datele companiei de tehnologie arata ca, in total, in ultimul an, aproximativ 13.000 de persoane (dintre care 4.760 de cadre didactice si aproximativ 6.000 de elevi si studenti) au luat parte la programele din acest parteneriat, cu scopul de a-si dezvolta si/sau imbunatati competentele digitale, iar peste 2.000 de indivizi (atat elevi/studenti, cat si profesori) au obtinut certificari Microsoft.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: microsoftromaniaprofesii de viitornoi tehnologiiacces romania noi tehnologii profesii microsoft

Urmareste-ne pe Google News

Ghiduri practice


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2025








[x]