Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Musk si tehnologia: Creierul uman, conectat la inteligenta artificiala

de Florin Amariei 18 Iul. 2019 2688
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorul american Elon Musk, fondator al PayPal, Tesla si SpaceX, planuieste sa conecteze creierul uman la inteligenta artificiala.

Compania NeuraLink, creata special pentru a explora diversele modalitati de a conecta creierul uman cu o interfata computerizata, a aplicat pentru obtinerea permisiunii din partea autoritatilor regulatoare din Statele Unite pentru a incepe testarea dispozitivelor pe oameni.
 
Sistemul a fost testat deja pe o maimuta care a putut controla cu succes un computer cu propriul creier, subiect care a fost descris drept „sensibil” de catre Musk. Chiar daca se stia faptul ca NeuraLink isi testeaza aparatele pe sobolani, Musk a dezvaluit intr-o conferinta de presa ca, de asemenea, colaboreaza cu o echipa de cercetatori de la Universitatea din California, pentru a desfasura experimentele pe maimute.
 
„Este clar faptul ca trebuie sa vorbim si despre testele pe maimute. Unul dintre cobai a putut controla un computer cu propriul creier. Va spun doar asa, ca sa stiti”, a declarat Musk.
 
Totusi, NeuraLink nu este singura compania care construieste interfete neurologice. Bryan Johnson, un antreprenor din lumea tehnologiei, a dezvoltat si el o companie similara, Kernel, care doreste sa „imbunatateasca radical si sa extinda cunoasterea umana”, transmite Mediafax citand The Guardian.
 
O astfel de initiativa ar ajuta la crearea in viitor a unor super oameni care pot sa detina cantitati importante de informatii si sa influenteze decizii de la distante uriase intr-un timp foarte, foarte scurt. Ramane, totusi, de vazut cat de sigura va fi aceasta tehnologie si cum va putea fi ea monetizata eficient de companiile care se bat sa scoata primul prototip valabil pentru cei care vor cheltui sume importante de bani pe acest nou "fenomen".


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: muskcreierul umaninteligenta artificiala

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Elon Musk vrea sa lanseze un nou serviciu

de Bianca Tila
28 Feb 2024
Proprietarul X spune ca va lansa un serviciu de e-mail, la un moment dat. In ultima saptamana, in cadrul platformei sociale detinuta de Elon Musk...

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Elon Musk: Nu imi face placere sa fiu CEO-ul Tesla

de Florin Amariei
13 Iul 2021
Elon Musk a marturisit in fata instantei ca pozitia de CEO a Tesla nu ii aduce nicio placere. Procesul intentat de fonduri de pensii...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]