Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nestle vinde o parte din actiunile LOreal

de Florin Amariei 10 Dec. 2021 1305
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nestle initializeaza o tranzactie prin care vinde o parte din actiunile L`Oreal.

Nestle, producatorul cafelei Nespresso, va vinde grupului francez L'Oreal un pachet de 22,3 milioane actiuni proprii la un pret de 400 de euro pentru fiecare actiune. In urma acestei vanzari, participatia detinuta de Nestle la L'Oreal va scadea de la 23,3% pana la 20,1%. La randul sau, L'Oreal va anula actiunile rascumparate de la Nestle.
 
Este pentru prima data dupa 2014 cand Nestle isi reduce participatia la L'Oreal, la acea data grupul elvetian a strans sase miliarde de euro dupa ce a vandut un pachet de 8% din actiunile grupului francez.
 
Celalalt mare actionar de la L'Oreal' este familia Bettencourt Meyers, una din cele mai bogate familii din Franta. Ca urmare a vanzarii actiunilor detinute de Nestle participatia familiei Bettencourt Meyers va creste de la 33,3% pana la 34,7%, a informat producatorul de cosmetice.
 
Cele doua companii au un parteneriat care dateaza din 1974, un acord conceput initial pentru a proteja L'Oreal de o posibila nationalizare in Franta. Vanzarea anuntata miercuri pune capat mai multor ani de speculatii, potrivit carora Nestle isi va diminua participatia la L'Oreal, pe masura ce directorul general Mark Schneider restructureaza cel mai mare producator mondial de alimente.
 
Analisti sunt de parere ca tranzactia este una benefica pentru ambele companii, deoarece reduce expunerea Nestle pe L'Oreal, care in prezent este supraevaluata, in timp ce pentru L'Oreal rascumpararea actiunilor detinute de Nestle permite mentinerea controlului in mainile familiei Bettencourt Meyers, sustine Martin Deboo, analist la Jefferies.
 
"Este o noua etapa in programul de transformare a Nestle demarat de Mark Schneider. Intrebarea este daca aceasta este o singura tranzactie sau inceputul unei faze de iesire din actionariatul L'Oreal de catre Nestle, care va continua in urmatorii ani", a spus Martin Deboo.
 
De la numirea sa la conducerea Nestle, in 2017, Mark Schneider a luat unele masuri curajoase, precum vanzarea diviziei de dulciuri din SUA, a marcilor de apa imbuteliata de pe segmentul de mass-market sau a produselor de ingrijire a pielii. In schimb, Mark Schneider s-a concentrat pe domenii cu crestere puternica, precum cafeaua, alimentele pentru animalele de companie si produsele de consumer health.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: nestleactiunil`oreal

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Actiunile Tesla Motors afiseaza scaderi

de Bianca Tila
02 Mar 2023
Actiunile Tesla Motors au inregistrat scaderi cu mai mult de 5%, dupa evenimentul Investor Day care nu a adus anunturi punctuale despre masinile pe...

Tesla: Actiunile au scazut cu 6%

de Bianca Tila
21 Oct 2022
Actiunile Tesla au inregistrat scaderi cu aproximativ 6%. Elon Musk, directorul general, spune ca este "putin mai greu" pentru producatorul de...

Daimler renunta la actiunile Renault, dar nu si la parteneriat

de Florin Amariei
11 Nov 2021
Daimler, compania care detine Mercedes-Benz, renunta la intreaga sa participatie in cadrul Renault. Parteneriatul dintre companii, insa, ramane...

Romgaz vrea sa cumpere toate actiunile ExxonMobil E&P Romania

de Florin Amariei
31 Mar 2021
Romgaz a depus o oferta concreta prin care vrea sa cumpere toate actiunile ExxonMobil E&P Romania. Compania vizata are jumatate din drepturile de...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]