Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Nokia implementeaza 5G in Slovenia, Serbia si Bulgaria

de Florin Amariei 23 Aug. 2021 1217
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fostul producator finlandez de telefoane mobile Nokia a castigat contractele si a primit aprobarile necesare, asadar implementeaza 5G in Slovenia, Serbia si Bulgaria.

Grupul finlandez, unul dintre primii trei mari producatori mondiali de echipamente de telefonie mobila, alaturi de Huawei si Ericsson, a anuntat intr-un comunicat ca "in urma acordului vom furniza solutii 5G RAN (pentru retelele de acces radio) catre cele trei piete si echipamente de baza pentru reteaua 5G din Serbia si Slovenia".
 
Guvernele europene au inasprit controalele asupra firmelor chineze implicate in dezvoltarea retelelor 5G, in urma presiunilor diplomatice de la Washington. In 2019, Huawei a devenit victima tensiunilor comerciale dintre SUA si China, dupa ce Casa Alba a declarat producatorul chinez de echipamente de telecomunicatii drept o amenintare la adresa securitatii nationale si ulterior i-a impus mai multe sanctiuni comerciale.
 
Oficialii Huawei au dezmintit in mod repetat acuzatiile.
 
Unele tari, cum ar fi Marea Britanie si Suedia, au interzis furnizorii chinezi, in timp ce altele au incurajat operatorii de telecomunicatii sa opteze pentru furnizori din Europa.
 
Operatorul britanic de telecomunicatii Vodafone a anuntat recent ca a selectat Samsung Electronics drept furnizor de echipamente pentru reteaua sa 5G din Marea Britanie, un contract care marcheaza debutul companiei sud-coreene pe piata de echipamente de telecomunicatii din Europa.
 
Acordul dintre Vodafone si Samsung, pentru care nu au fost dezvaluiti termenii financiari, vine intr-un moment in care operatorii europeni de telefonie mobila sunt din ce in ce mai interesati de posibilitatea ca Samsung sa inlocuiasca grupul chinez Huawei in calitate de furnizor de echipamente.
 
Autoritatile britanice au ordonat ca toate echipamentele furnizate de Huawei sa fie eliminate din reteaua 5G pana la finele lui 2027.
 
Compania finlandeza se confrunta cu concurenta acerba din partea Ericsson (Suedia) si Huawei (China).


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: nokianokia 5gcontracte 5gnokia 5g bulgaria

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

De ce renunta Nokia la 10.000 de angajati

de Florin Amariei
16 Mar 2021
Gigantul tech Nokia va renunta la 10.000 de angajati. Motivul principal este subliniat intr-un mesaj scurt al oficialilor companiei. Producatorul...

Daca UE interzice Huawei, China ataca Nokia si Ericsson

de Florin Amariei
21 Iul 2020
China ia in calcul masuri pentru operatorii de telecomunicatii europeni care activeaza in tara condusa de comunisti. Saptamana trecuta, Marea...

Nokia iese de pe piata telefoanelor mobile. Preda stafeta catre Microsoft

de Victor Oancea
06 Sep 2013
Nokia reprezinta un nume de top care a fost pe buzele tuturor in perioade de varf a brandului. Pentru o perioada foarte lunga de timp, Nokia a fost...

Nokia se pregateste de vanzarea diviziei de lux Vertu

30 Apr 2012
Nokia se afla in discutii pentru finalizarea vanzarii diviziei de lux Vertu din Marea Britanie. Divizia Vertu lucreaza manual unele dintre cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]