Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Nu mai exista 'Nu mai exista!'
Intreprinzatorii Stefan Uhlenbrock si Reinhard Wagner au ajuns la tehnologia print-on-demand dintr-o alta directie. Ei se ocupau cu retiparirea de carti istorice, epuizate de mult, sub sloganul 'books-again'.
„Aveam mereu de-a face cu comenzi mici si ne gandeam cum sa tiparim mai ieftin”, isi aminteste Stefan. “Reproducerea unei carti istorice, de format mare, costa intre 150 si 250 de euro, la acest pret contribuind si faptul ca erau necesare niste scannere speciale care ele insele costau cateva zeci de mii de euro.”Cei doi au reusit sa construiasca pe cont propriu un scanner performant, care putea prelucra 5.000 de pagini in 45 de minute, dar mai aveau nevoie si de o varianta economicoasa de tipar. Asa au ajuns la print-on-demand.
„Evident, reproducerea unei carti presupune obtinerea drepturilor de retiparire”, spune Stephan Uhlenbrock. “Nu ne lansam insa in acest demers decat daca gasim cel putin 30 de persoane interesate de lucrarea respectiva.
Editurile sau autorii sunt de acord, de cele mai multe ori, cu retiparirea, pentru un tarif de copyright minim. Uneori mai descoperim in depozitul unei edituri un numar suficient de exemplare din titlul dorit si-atunci aducem pur si simplu clientii si primim un comision.”
De obicei, acest comision este cam de 40% din pretul net de vanzare, dar, fiind totusi vorba de carti ce reprezentau un capital mort, se poate obtine si mai mult.
Reinhard Wagner completeaza: „Cand o persoana interesata de o carte stie ca noi i-o putem obtine, face reclama pe cheltuiala proprie pana se aduna cei 30 de clienti de care vorbeam mai sus.
Nu arareori se intampla chiar ca acea persoana sa cumpere toate cele 30 de carti, in speranta ca va vinde surplusul de exemplare pe cont propriu, cu profit.
La succesul acestui demers contribuie si faptul ca retiparirile sunt facute atat de bine incat cineva fara experienta in domeniul editorial nu mai poate sesiza daca tine in mana o carte tiparita prin procedeul print-on-demand sau prin procedeul traditional.”
Articole conexe
Noul Bing trece printr-o perioada dificila
de Bianca TilaConsiliul Concurentei investigheaza crescatorii de pui. Transavia, printre cei vizati
de Florin AmarieiRomania se numara printre tarile cu cele mai mari cresteri ale preturilor la imobiliare
de Florin AmarieiElectrica va produce energie regenerabila printr-o achizitie facuta in Giurgiu
de Florin AmarieiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit