Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua lovitura in sectorul tehnologic. Microsoft concediaza

de Bianca Tila 19 Ian. 2023 321
O noua lovitura in sectorul tehnologic. Microsoft concediaza
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Microsoft si-a anuntat intentia de a concedia aproximativ 10.000 de angajati pana la finalul lunii martie. In acest sens, compania da o noua lovitura sectorului tehnlogic, care a fost afectat de mai multe planuri ample de restructurari, potrivit Agerpres.

"Este vorba de mai putin de 5% din numarul nostru total de angajati. Este important de mentionat ca, desi eliminam posturi in unele zone, vom continua sa facem angajari in zonele strategice", a precizat directorul general Satya Nadella intr-un e-mail trimis angajatilor.
 
Restructurarile vor fi vizibile in bilantul financiar pe trimestrul al doilea, unde se va remarca o lovitura de 1,2 miliarde de dolari, conform producatorului de software. 
 
De asemenea, rezultatele pe trimestrul al doilea urmeaza sa intre in posesia publicitatii in data de 24 ianuarie, analistii asteptand ca grupul sa anunte o majorare a cifrei de afaceri cu doar 2,7% in ritm anual. Acest rezultat subliniaza un ritm foarte mic pentru gigantul din sectorul informatic obisnuit cu cresteri de doua cifre.
 
In ultimele luni, nume mari din sectorul tehnologic au anuntat restructurari de personal. Amazon si Salesforce au anuntat ca vor concedia aproximativ 18.000, respectiv 8.000 de salariati, in timp ce Meta vizeaza 11.000 de posturi.
 
In ceea ce priveste Microsoft, compania a demarat doua programe de restructurari, unul in luna iulie 2022 - care a vizat mai putin de 1% din efective si cel de-al doilea in luna octombrie - care a vizat mai putin de 1.000 de persoane. Totusi, Microsoft a angajat aproximativ 75.000 de persoane incepand din 2019.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: microsoftconcedierisector tehnologic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Google face noi concedieri

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Google a concediat 28 de angajati care au blocat, timp de 10 ore, birourile unor manageri ai companiei din New York si Sunnyvale, California. In...

Microsoft: Mai multe functii bazate pe AI pentru suita office a companiei

de Bianca Tila
17 Mar 2023
Microsoft anunta noi functii bazate pe AI pentru programele din suita de birou Microsoft 365 si promite eliminarea "corvoadelor". Aplicatiile vor...

Zalando trece la concedieri

de Bianca Tila
22 Feb 2023
Una dintre principalele platforme online de fashion si lifestyle din Europa intentioneaza sa-si reduca efectivele cu cateva sute de angajati....

Microsoft va creste preturile la Xbox

de Bianca Tila
06 Dec 2022
Jocurile noi pentru Xbox Series X si Xbox Series S vor fi mai scumpe de anul viitor. Microsft are in plan cresterea preturilor de anul viitor. In...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]