Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMC a oferit SUA dreptul de a introduce tarife unor bunuri europene

de Florin Amariei 03 Oct. 2019 2562
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Litigiul cu privire la Airbus a dus la oferirea SUA a dreptului de a introduce noi tarife pentru unele bunuri europene. Acest lucru deja s-a intamplat.

Decizia OMC, pe care am anticipat-o AICI, aduce un conflict vechi de 15 ani, legat de sustinerea ilegala a producatorilor de avioane Airbus si Boeing, in centrul relatiilor comerciale mondiale si se adauga razboiului comercial dintre Washington si Beijing.
 
O comisie de trei arbitri ai OMC a anuntat ca Statele Unite au inregistrat daune anuale echivalente cu 7,5 de miliarde de dolari din cauza imprumuturilor cu discount acordate de Europa pentru producerea unor avioane mari, cum este Airbus A380, cel mai mare avion din lume.
 
Decizia permite Washingtonului sa aplice tarife pentru bunuri provenite din UE in valoare de 7,5 miliarde de dolari, dar interzice impunerea de tarife pentru servicii financiare.
 
Comisia Europeana a anuntat ca sanctiunile comerciale americane ar fi ”lipsite de viziune si contraproductive”. Oficialii americani nu au comentat imediat.
 
OMC a mai constatat ca atat Airbus cat si rivalul american Boeing au primit subventii ilegale de ordinul miliardelor de dolari. Litigiul, cea mai mare disputa comerciala din lume, este un maraton juridic care dateaza din 2004.
 
Organizatia urmeaza sa decida la inceputul anului viitor nivelul tarifelor anuale pe care UE le poate impune importurilor din SUA, intr-un caz paralel referitor la subventiile acordate Boeing.
 

Tarifele au fost deja introduse

 
SUA, desi au spus ca asteapta sa lamureasca lucrurile cu UE, au introdus deja tarifele care vor fi valabile din 18 octombrie. Astfel, se vor aplica noi taxe pentru exportul catre SUA pentru:
  • branzeturile, fructele, scoicile si iaurtul din Italia;
  • piese pentru camere, microunde, carti, biscuiti si vafe din Marea Britanie si Germania;
  • avioanele facute in UE.
 
UE, prin vocea comisarului Cecilia Malmstrom, a spus ca a propus o intelegere, insa "suntem pregatiti sa raspundem cu aceeasi moneda, daca SUA vor alege sa impuna noi tarife".


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omcsuauetarife

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Pierre Cardin, in vizorul UE

de Idei de afaceri
31 Ian 2022
Casa de moda Pierre Cardin a ajuns in vizorul UE. Iata de ce! "Este posibil ca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group sa restrictioneze...

Prima fabrica Haier din UE a inceput productia

de Idei de afaceri
17 Dec 2021
Firma chineza Haier a deschis prima fabrica de frigidere din UE in Romania si deja a inceput productia. Grupul Haier anunta startul productiei in...

Apple, din nou in vizorul UE

de Florin Amariei
08 Oct 2021
Gigantul Apple este din nou in vizorul UE, dupa ce compania ar fi pus in practic un comportament anticoncurential. Producatorul de iPhone-uri este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








Iti oferim zilnic cele mai rentabile idei de afaceri si oportunitati de investitii

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca GRATUIT
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]