Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMC: Pierderile in turismul mondial, de peste 320 de miliarde de dolari

de Florin Amariei 29 Iul. 2020 1476
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) arata ca pierderile in turismul mondial vor fi de peste 320 de miliarde de dolari.

Nivelul veniturilor pierdute de turismul mondial in perioada ianuarie-mai 2020 "este de trei ori mai ridicat decat pierderile inregistrate in timpul crizei financiare globale din 2009", anunta agentia ONU cu sediul la Madrid.
 
In primele cinci luni ale acestui an, sosirile de turisti internationali au scazut cu 300 de milioane (sau 56%), dupa ce multe tari au inceput sa introduca masuri de carantina precum si restrictii de calatorie si inchideri de aeroporturi si granite nationale.
 
"Cele mai recente date arata clar importanta reluarii turismului cat mai curand posibil va fi sigur sa realizam asta. Scaderea dramatica a turismului international ameninta mijloacele de subzistenta a milioane de oameni", a avertizat secretarul general al Organizatiei Mondiale a Turismului, Zurab Pololikashvili.
 
Desi turismul isi revine lent in unele destinatii, UNWTO atrage atentia ca acest sector inca se confrunta cu riscuri majore, cum ar fi un al doilea val de infectii, care ar putea duce la noi restrictii de calatorie si la inchideri ale granitelor.
 
SUA si China, ambele surse majore de turisti pe plan global, sunt in regim de stationare", apreciaza UNWTO, care in mai estima pentru acest an un declin al numarului de turisti internationali cuprins intre 60% si 80%, fata de 2019, si pierderi financiare intre 910 miliarde si 1.200 miliarde de dolari.
 
Anul trecut, sosirile de turisti internationali au urcat cu 4%, la 1,5 miliarde, cele mai vizitate tari fiind Franta si Spania.
 
Ultima data cand s-a inregistrat o scadere a turismului global a fost in timpul crizei financiare globale din 2009.
 
Totusi, OMC se asteapta la o redresare a turismului international pana in semestrul doi din 2021.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: organizatia mondiala a comertuluiomcturismpierderi

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Pierderi neasteptate. H&M raporteaza o perioada dificila

de Bianca Tila
27 Ian 2023
H&M a raportat o scadere cu 68% a profitului net in anul fiscal 2022. Potrivit Le Figaro, compania a pierdut pe fondul retragerii din Rusia si a unei...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

Grupul hotelier Accor, pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Grupul hotelier Accord, prezent si in Romania, anunta ca a inregistrat pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020. Mai mult, activitatea globala...

FIHR: Pierderile sunt acum de peste 1 miliard de euro, iar in fata sunt alte sase luni dramatice

de Florin Amariei
09 Nov 2020
Presedintele FIHR spune ca pierderile suferite acum de sectorul HoReCa trec peste 1 miliard de euro, iar in fata noastra sunt alte sase luni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]