Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMC: UE poate impune tarife pe o serie de bunuri americane

de Florin Amariei 14 Oct. 2020 1532
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Organizatia Mondiala a Comertului (OMC) a stabilit ca UE poate impune tarife in valoare de 4 miliarde de dolari pe o serie de bunuri americane.

OMC ofera UE posibilitatea a aplica o masura de retorsiune.
 
Aprobarea tarifelor UE de catre Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), care confirma o decizie despre care Reuters a scris pe 30 septembrie, risca sa intensifice tensiunile comerciale transatlantice, cu numai trei saptamani inainte de alegerile prezidentiale americane.
 
Cu toate acestea, negociatori din ambele parti afirma ca tarifele ar putea duce, in cele din urma, la discutii pentru a rezolva o batalie legala veche de 16 ani privind subventiile acordate producatorilor de aeronave Boeing si Airbus.
 
Atat Statele Unite, cat si UE si-au manifestat interesul pentru solutionarea litigiului privind subventiile producatorilor de avioane, in timp ce se acuza reciproc ca refuza sa discute serios.
 
Decizia de marti, intarziata de pandemia COVID-19, urmeaza unei hotarari a OMC de anul trecut, permitand Washingtonului sa impuna tarife pentru bunuri din UE de 7,5 miliarde de dolari din cauza sprijinului de stat pentru Airbus, care are fabrici in Marea Britanie, Franta, Germania si Spania.
 
Combinate, cele doua cazuri reprezinta cel mai mare conflict comercial din lume.
 
Statul Washington a abrogat o reducere a impozitelor care a beneficiat Boeing, in timp ce Airbus a anuntat ca va mari rambursarile imprumuturilor primite pentru avionul A350 catre Franta si Spania, intr-o incercare de solutionare a problemei.
 
Guvernul SUA a declarat ca nu exista niciun temei legal pentru ca Uniunea Europeana sa impuna tarife, deoarece masura atacata a fost eliminata, o opinie repetata de Boeing, care a declarat ca s-a conformat deja constatarilor OMC.
 
UE spune ca acelasi lucru este valabil si pentru tarifele SUA impuse din cauza subventiilor pentru avionul A380, care este scos din productie.
 
Reprezentantul american pentru Comert, Robert Lighthizer, a declarat ca orice miscare a UE de a impune tarife pentru avioane si alte bunuri din SUA de 4 miliarde de dolari ar fi ”in mod clar contrara principiilor OMC si ar forta un raspuns al SUA”.
 
Airbus, care afirma, de asemenea, ca a respectat hotararile OMC, a declarat ca judecatorii din domeniul comertului mondial ”au vorbit” si ca, prin urmare, UE ar putea impune tarife, solicitand in acelasi timp o solutie convenita.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omcuetarifebunuri americanesua

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Pierre Cardin, in vizorul UE

de Idei de afaceri
31 Ian 2022
Casa de moda Pierre Cardin a ajuns in vizorul UE. Iata de ce! "Este posibil ca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group sa restrictioneze...

Prima fabrica Haier din UE a inceput productia

de Idei de afaceri
17 Dec 2021
Firma chineza Haier a deschis prima fabrica de frigidere din UE in Romania si deja a inceput productia. Grupul Haier anunta startul productiei in...

Apple, din nou in vizorul UE

de Florin Amariei
08 Oct 2021
Gigantul Apple este din nou in vizorul UE, dupa ce compania ar fi pus in practic un comportament anticoncurential. Producatorul de iPhone-uri este...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]