Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV a vandut toate benzinariile din Germania

de Florin Amariei 15 Dec. 2020 1695
3.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OMV paraseste Germania si a vandut toate benzinariile pe care le avea in tara cu o industrie auto extrem de puternica.

Cele 285 benzinarii OMV sunt concentrate in regiunile Bavaria si Baden-Württemberg avand un grad limitat de integrare cu rafinaria OMV din Germania, care este specializata pe produse petrochimice. In conformitate cu termenii tranzactiei, EG Group va prelua si datoriile benzinariilor OMV, ceea ce ridica valoarea totala a afacerilor preluate la 614 milioane de euro. Finalizarea tranzactiei este asteptata pentru 2021.
 
"Suntem incantati de interesul in benzinariile noastre din Germania si de faptul ca am ajuns la un acord cu EG Group. Aceasta reprezinta un nou pas in programul nostru de vanzari de active in valoare de doua miliarde de euro anuntat anterior iar aceasta tranzactie va reduce datoria OMV cu aproximativ o jumatate de miliard de euro la momentul incheierii", a declarat directorul general de la OMV, Rainer Seele.
 
Grupul austriac a precizat ca ramane angajat fata de restul operatiunilor sale din Germania, care sunt concentrate pe operatiunile de petrochimie de la rafinaria din Burghausen.
 
OMV detine 51% din actiunile OMV Petrom, cea mai mare companie de petrol si gaze din Romania.
 
OMV AG (denumita in trecut Österreichische Mineralölverwaltung, in traducere Administratia austriaca a uleiului mineral) este o companie internationala integrata de petrol si gaze, cu sediul central in Viena, Austria. Aceasta este implicata atat in procesele de explorare, forare, rafinare si comercializare a produselor petroliere, cat si in productia de energie electrica.
 
Cu o cifra de afaceri de peste 22,93 miliarde de euro si aproximativ 20.231 de angajati in 2018, OMV este una dintre cele mai mari companii industriale din Austria listate la Bursa din Viena.
 
OMV se mai concentreaza asupra explorarii, dezvoltarii si productiei de petrol si gaze in cinci regiuni de baza: Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia si Asia-Pacific. La sfarsitul anului 2018 OMV Upstream a fost activa in 14 tari din intreaga lume si avea rezerve dovedite (1P) de 1,27 miliarde tep si rezerve sigure si probabile (2P) de 2,157 miliarde tep. 
 
Finalmente, OMV opereaza trei rafinarii: Schwechat (Austria) si Burghausen (Germania), ambele cu productie petrochimica integrata, precum si cu rafinaria Petrobrazi (Romania) care prelucreaza preponderent titei rosu. OMV avea o capacitate anuala de rafinare de 17,8 mil. tone pana la sfarsitul anului 2016. Reteaua de vanzare cu amanuntul cuprinde mai mult de 2.000 de statii de alimentare din 10 tari cu un portofoliu puternic de marci. Impreuna cu o afacere de vanzare cu amanuntul de inalta calitate (VIVA) si o afacere comerciala eficienta, OMV are o pozitie de lider pe pietele unde este prezenta.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omvbenzinariigermania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

OMV vrea sa fie operatorul Neptun Deep

de Florin Amariei
23 Apr 2021
OMV Petrom anunta ca vrea sa fie operatorul Neptun Deep, daca Romgaz va cumpara participatia ExxonMobil. "OMV Petrom, cea mai mare companie...

Germania: Firmele afectate de izolare vor primi despagubiri

de Florin Amariei
28 Oct 2020
Un set de masuri noi vor fi adoptate in Germania, acolo unde firmele afectate de izolare contra Covid-19 vor primi despagubiri. Ministrul german...

Seele, OMV: Proiectul Neptun ar putea fi amanat

de Florin Amariei
07 Feb 2020
Seful OMV Petrom, Rainer Seele, arata ca proiectul Neptun din Marea Neagra ar putea fi amanat din nou, avand in vedere intentia ExxonMobil de a-si...

OMV Petrom a public cifrele. Profitul a scazut in 2019

de Florin Amariei
06 Feb 2020
OMV Petrom, cel mai mare contribuabil la bugetul de stat, a cunoscut o scadere a profitului in 2019. Plata dividendelor a fost deja hotarata, insa...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]