Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

OMV investeste in energie verde si instaleaza panouri solare in benzinarii

de Florin Amariei 29 Iul. 2019 3110
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

OMV Petrom detine cea mai mare retea de benzinarii din Romania si acum incearca sa taie cat mai mult din emisii, asadar instaleaza panouri solare in benzinarii.

”Panouri fotovoltaice, cu o capacitate totala de 27 KW, s-au instalat la statiile OMV Cluj-Campia Turzii, OMV Constanta 1 si OMV Bucuresti Milea. Echipamentele de refrigerare si aer conditionat primesc energie printr-un sistem hibrid de alimentare cu energie electrica, fie de la panourile fotovoltaice, fie de la reteaua de energie electrica. Rezultatele au aratat o cota de 40% a energiei solare din totalul energiei consumate pana la finalul anului 2018. Pe langa minimizarea impactului emisiilor GES (gaze cu efect de sera, n.r.) asupra mediului, proiectul contribuie si la reducerea de costuri”, se arata in raportul companiei, consultat de News.ro.
 
In afacerea retail,OMV Petrom a modernizat in 2018 sistemele de refrigerare si de aer conditionat prin instalarea de noi unitati de condensare in 85 de statii de distributie carburanti.
 
”Caldura generata din procesele de racire s-a introdus in sistemul de incalzire, rezultand astfel o reducere a consumului de energie cu aproximativ 53% pentru fiecare unitate de condensare”, arata raportul.
 
NOTA! Stiai ca poti instala panouri solare fara autorizatie de constructie?
 
In ceea ce priveste centrala electrica cu ciclu combinat de 860 MW de la Brazi, aceasta functioneaza cu echipamente de reducere a emisiilor, care o clasifica sub media Uniunii Europene in ceea ce priveste emisiile de CO2. In 2018, productia a crescut cu 1,016 TWh, iar intensitatea GES a scazut cu 0,9%. Centrala energetica din OMV Petrom City si-a marit productia de energie termica si electrica cu 4,8% in 2018 fata de 2017, conform necesitatilor de consum.
 
Totalul emisiilor GES directe a crescut cu aproximativ 13% in 2018 fata de 2017, ajungand la valoarea a 4,5 milioane tone dioxid de carbon echivalent. Cresterea emisiilor GES directe a fost cauzata, in principal, de cresterea productiei de electricitate la Centrala Electrica cu Ciclu Combinat de la Brazi.
 
Emisiile GES indirecte sunt cele aferente producerii de energie (electricitate si caldura) pe care o achizitionam pentru operatiunile noastre. In 2018, emisiile GES indirecte au totalizat 79.834 tone CO2 echivalent. Cresterea emisiilor GES indirecte a fost cauzata, in principal, de o mai mare pondere a electricitatii cumparate din totalul consumului de electricitate din OMV Petrom, care a fost relativ stabil comparativ cu 2017. Cu toate acestea, energia cumparata a detinut o eticheta de CO2 verde mai mare comparativ cu anul anterior.
 
In plus, compania va contribui la realizarea obiectivelor strategice ale grupului OMV privind eficienta carbonului prin reducerea intensitatii de carbon a operatiunilor din OMV cu 19% pana in 2025 (fata de 2010) si va reduce intensitatea de carbon a portofoliului de produse din OMV cu 4% pana in 2025 (comparativ cu 2010).
 
”OMV Petrom recunoaste ca schimbarile climatice reprezinta unul dintre cele mai importante obiective globale; recunoaste obiectivele stabilite prin Acordul de la Paris privind schimbarile climatice si obiectivele UE privind schimbarile climatice pana in 2030. In plus, ca parte a strategiei noastre de mediu, sustinem initiativa Bancii Mondiale 'Zero gaze arse la faclă de rutină pana in 2030' si, drept consecinta, urmarim sa reducem total gazele arse la faclăsi evacuarea in atmosfera a gazelor asociate in timpul explorarii de petrol pana in 2030”, se arata in raport.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: omvenergiepanouri solarebenzinarii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Consum ridicat de energie electrica. Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix

de Bianca Tila
24 Aug 2022
Facebook, Amazon, Apple, Google si Netflix au consumat intr-un singur an o cantitate ridicata de energie electrica, mai exact 49,7 milioane de...

Frigotehnica va fi cumparata de Vinci Energies

de Florin Amariei
11 Aug 2021
Frigotehnica, o companie cu un istoric de succes in Romania, va fi cumparata de Vinci Energies. Conglomeratul urmareste dezvoltarea in zona Europei...

OMV vrea sa fie operatorul Neptun Deep

de Florin Amariei
23 Apr 2021
OMV Petrom anunta ca vrea sa fie operatorul Neptun Deep, daca Romgaz va cumpara participatia ExxonMobil. "OMV Petrom, cea mai mare companie...

OMV a vandut toate benzinariile din Germania

de Florin Amariei
15 Dec 2020
OMV paraseste Germania si a vandut toate benzinariile pe care le avea in tara cu o industrie auto extrem de puternica. Cele 285 benzinarii OMV...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]