Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Oracle, alt posibil cumparator al Tik Tok

de Florin Amariei 19 Aug. 2020 1575
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Oracle este un alt posibil cumparator al Tik Tok. Compania planuieste sa obtine operatiunele firmei chineze din SUA, insa exista o serie de bariere.

O astfel de investitie ar fi o indepartare de la politica Oracle, care ofera servicii in mare parte clientilor corporativi si genereaza majoritatea vanzarilor sale prin oferte cloud si licente software.
 
Co-fondatorul si presedintele Oracle, Larry Ellison, este unul dintre putinii directori din sectorul tehnologiei care il sustin in mod deschis pe presedintele Donald Trump, care a ordonat ByteDance sa vanda TikTok, pe fondul ingrijorarilor legate de siguranta datelor personale ale consumatorilor americani.
 
Oracle lucreaza impreuna cu unii investitori ai ByteDance, intre care General Atlantic si Sequoia Capital, la o oferta de preluare a activelor TikTok. Aceasta oferta ar concura o oferta din partea Microsoft, au spus sursele.
 
ByteDance, TikTok, Oracle, General Atlantic si Sequoia au refuzat sa comenteze.
 
Twitter a abordat la randul sau ByteDance pentru a-si exprima interesul pentru achizitia operatiunilor americane ale TikTok, dar sansele sale sunt considerate reduse din cauza marimii sale mici si a atentiei autoritatilor de reglementate pentru o astfel de combinatie, potrivit declaratiilor unor surse de la inceputul acestei luni.
 
Presedintele Trump a spus ca va sustine orice efort al Microsoft de a cumpara operatiunile americane ale TikTok, daca guvernul SUA va primi o ”parte substantiala” a sumei oferite, dar a afirmat si ca exista alti cumparatori interesati.
 
Trump a dat termen ByteDance 45 de zile pentru a conveni vanzarea TikTok, inainte de a interzice tranzactiile cu TikTok sau ByteDance.
 
In afara de TikTok, Trump a emis un ordin care va interzice tranzactiile cu WeChat, detinuta de grupul chinez Tencent.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: oracletik tokcumparatorsua

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Alte 11 afaceri, adaugate pe lista neagra a SUA

de Florin Amariei
16 Sep 2020
Alte 11 afaceri au fost adaugate pe lista neagra a SUA si vor suferi sanctiuni economice. Relatiile americano-chineze sunt din ce in ce mai...

Oracle cumpara TikTok, dar nu va fi anuntata o tranzactie

de Florin Amariei
14 Sep 2020
Pana la urma, TikTok va fi cumparata de Oracle. Nu va fi, insa, anuntata o tranzactie obisnuita. Microsoft anunta ca nu va mai continua sa...

Primele 5 companii IT din SUA, mai valoroase decat intreaga piata europeana de capital

de Florin Amariei
02 Sep 2020
Potrivit analizei publicate de Bank of America Global Research, in 2007 piata europeana era de patru ori mai valoroasa fata de capitalizarea...

Marea Britanie nu mai conteaza pe sprijinul SUA. Ce urmeaza pentru tara insulara

de Florin Amariei
22 Iul 2020
Guvernul britanic a abandonat orice speranta de a incheia un acord de liber-schimb cu Statele Unite inaintea alegerilor prezidentiale americane din...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]