Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pandemia Covid-19. Cum se descurca firmele din IT

de Florin Amariei 30 Mar. 2020 1784
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un exemplu de abordare a situatiei sensibile in care ne aflam in prezent vine de la Stefanini. Iata cum administreaza compania acest moment si ce rezultate a avut pana acum.

Compania are 2.500 de angajati la nivelul tarilor din regiunea EMEA, dintre care peste 1.600 lucreaza in Romania, in cele trei birouri din Bucuresti, Sibiu si Targu Mures.
 
”De peste o luna, inca dinainte de primul caz de Covid-19 confirmat in Romania, am inceput sa lucram la planul work from home la scara larga. Spun la scara larga pentru ca, de fapt, in ultimii doi ani am dezvoltat, gradual, munca de la distanta, ori de cate ori cerintele clientilor nostri au permis acest mediu de lucru. Aveam deja numerosi colegi care lucrau in acest regim, fie total, fie partial - combinand munca de birou cu cea de acasa”, spune Andreea Miron, EMEA people&culture manager in cadrul Stefanini.
 
Initial, a fost modificat programul de lucru, astfel incat angajatii sa evite expunerea la aglomeratia din mijloacele de transport in comun, afirma ea, iar ulterior conducerea companiei a decis ca este mult mai sigur ca angajatii sa evite orice fel de deplasari.
 
”Marea majoritate a clientilor nostri si-au trimis angajatii sa lucreze de acasa, iar astfel apar diverse probleme de IT, pe care ei le redirectioneaza catre colegii nostri de la departamentul service desk. Momentan, nu vedem un impact negativ in business, dar, ca orice companie de servicii, depindem de situatia in care se afla clientii nostri. Portofoliul foarte variat pe care il avem, dar si lipsa de expunere pe segmentele cele mai afectate de piata ne permit sa fim increzatori ca vom trece cu bine aceasta mare provocare pentru intreg sectorul economic”, spune Andreea Miron.
 
Ea precizeaza ca deocamdata masura nu a avut niciun impact in productivitate.
 
”Securitatea cibernetica este una dintre cele mai mari provocari atunci cand 1.600 de angajati lucreaza din toate colturile tarii. Avem parteneriate strategice si protocoale stricte implementate pentru a asigura securitatea datelor. Toti colegii nostri respecta regulile de siguranta si politicile interne. Echipa de IT a tinut in toata aceasta perioada legatura foarte strans cu echipa de management pentru a ne asigura de securitate la cel mai inalt nivel”, a adaugat ea.
 
In ceea ce priveste programul, compania se declara flexibila cu orele exacte pe care angajatii le petrec in fata calculatorului, mai ales acolo unde specificul rolului sau al clientului permit acest lucru.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: covid-19pandemiecoronavirusit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o crestere de 40% a profitului in primul semestru al acestui an. Pe fondul majorarii...

AI ridica semne de intrebare. Google nu respecta intimitatea utilizatorilor

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Magic Compose este o functie care promite utilizarea AI-ului pentru compunerea mesajelor. Aceasta este disponibila in stadiu beta, trimitand mesaje...

Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit

de Bianca Tila
16 Mai 2023
Australia si Noua Zeelanda primesc acces la servicul de comunicare prin satelit, in cazuri de urgenta. Versiunea este disponibila pentru cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]