Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pandemia Covid-19 si ArcelorMittal. Pierderile, uriase!

de Florin Amariei 07 Mai. 2020 1573
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pandemia Covid-19 se intrevede si in industria grea. ArcelorMittal raporteaza pierderi uriase.

Ca urmare a scaderii productiei din cauza restrictiilor determinate de COVID-19, rezultatul brut operational (EBITDA), de 967 milioane dolari, inregistrat in perioada ianuarie-martie 2020, a fost cu 41,5% sub cele 1,652 miliarde dolari din urma cu un an.
 
Pentru al doilea trimestru, ArcelorMittal se asteapta sa obtina un rezultat operational intre 400 si 600 milioane dolari, dar evita sa faca alte estimari legate de intregul an.
 
Compania a inregistrat venituri de 14,844 miliarde dolari in primele trei luni din 2020, cu 32,3% mai putin raportat la perioada similara din 2019.
 
Reprezentantii companiei au dat asigurari ca "au reactionat cu rapiditate" in contextul aparitiei pandemiei si restrictiilor pe care le implica in termeni economici, "adaptand productia la scaderea portofoliului de comenzi si adoptand masuri pentru diminuarea costurilor in toate sectoarele, in conformitate cu nivelurile exceptional de reduse ale utilizarii capacitatilor de productie".
 
Compania, cu sediul in Luxemburg, a mentionat, intr-un comunicat, ca este imposibil sa prevada ce se va intampla la reluarea productiei, suspendata din cauza pandemiei, in diferite tari ale lumii, dar a semnalat ca industria otelului si constructiile par doua sectoare ce vor iesi mai rapid din "somaj" si se vor putea reactiva mai repede.
 
Grupul se confrunta cu pandemia cu o datorie neta de 13,8 miliarde dolari si intentioneaza sa o reduca pana la 7 miliarde dolari pe termen scurt, "in pofida faptului ca impactul COVID-19 a adus provocari neprevazute".
 
Reprezentantii Arcelor precizeaza, totodata, ca nu vor fi distribuite dividende actionarilor pana cand activitatea nu se va normaliza.
 
In ceea ce priveste modul in care pandemia va influenta reducerile de personal, acestia considera ca este prea devreme pentru a face previziuni, dar semnaleaza ca se mentin planurile de diminuare a costurilor cu personalul cu circa un miliard de dolari.
 
"Necesitatile anuale de capital de lucru vor fi determinate de masura in care conditiile de piata se vor recupera in al doilea trimestru din 2020", se mentioneaza in comunicat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: covid-19arcelormittalpierderi

Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Pierderi neasteptate. H&M raporteaza o perioada dificila

de Bianca Tila
27 Ian 2023
H&M a raportat o scadere cu 68% a profitului net in anul fiscal 2022. Potrivit Le Figaro, compania a pierdut pe fondul retragerii din Rusia si a unei...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

Grupul hotelier Accor, pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei
24 Feb 2021
Grupul hotelier Accord, prezent si in Romania, anunta ca a inregistrat pierderi de aproape 2 miliarde de euro in 2020. Mai mult, activitatea globala...

FIHR: Pierderile sunt acum de peste 1 miliard de euro, iar in fata sunt alte sase luni dramatice

de Florin Amariei
09 Nov 2020
Presedintele FIHR spune ca pierderile suferite acum de sectorul HoReCa trec peste 1 miliard de euro, iar in fata noastra sunt alte sase luni...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024








SUCCES in AFACERI


Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Descarca Gratuit
"Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim"
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016
[x]