Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru

de Bianca Tila 13 Sep. 2023 108
Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o crestere de 40% a profitului in primul semestru al acestui an.

Pe fondul majorarii vanzarilor, cel mai mare retailer de imbracaminte din lume a reusit sa inregistreze cresteri, chiar daca ritmul maririlor de pret a incetinit.
 
In perioada februarie - iulie 2023, gigantul spaniol a afisat un profit net de 2,5 miliarde de euro, depasind asteptarile investitorilor.
 
Anul acesta, Inditex si-a extins avansul fata de rivalul suedez H&M datorita capacitatii de a livra tendintele din moda mai rapid. De asemenea, preturile au permis companiei sa faca fata presiunilor inflationiste.
 
In ceea ce priveste analistii, acestia se asteptau ca situatia financiara solida a companiei sa permita mentinerea sau chiar reducerea preturilor in cadrul unei cereri mai mici pentru imbracaminte si al scaderii inflatiei.
 
In cazul Zara, compania intentioneaza sa se extinda pe piata din SUA. In urma cu doi ani, aceasta a devenit a doua mare piata a Inditex, dupa cea din Spania.
 
In perioada februarie - aprilie 2023, vanzarile au urcat la 16,9 miliarde de euro, un avans de 13,5% fata de perioada similara a anului trecut. La acel moment vanzarile erau de 14,8 miliarde de euro. In plus, marja bruta a depasit 58,2%.
 
In perioada 1 august - 11 septembrie, vanzarile au fost cu 14% mai ridicare comparativ cu perioada similara a anului 2022.


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: zarainditexprofit

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cu ajutorul Dacia, Renault revine din nou pe profit

de Florin Amariei
21 Feb 2022
Renault a depasit asteptarile analistilor si a revenit pe profit, dupa ce era sa intre insolventa. Un ajutor de stat urias a salvat insa compania....

Scadere dramatica a profitului net pentru Lukoil

de Florin Amariei
11 Mar 2021
Lukoil, al doilea cel mai mare producator de petrol din Rusia, a avut un profit net mai mic de 43 de ori in 2020 fata de 2019. In ultimele trei...

Electromagnetica, profit injumatatit in 2020

de Florin Amariei
19 Feb 2021
Electromagnetica a avut profitul injumatatit in 2020, insa a reusit sa se mentina la un nivel acceptabil pentru partile implicate. Veniturile...

Strategia Siemens Energy: concedieri pentru un profit mai mare

de Florin Amariei
02 Feb 2021
Siemens Energy anunta ca adopta o noua strategie pentru viitorul companiei. Va pune in aplicare concedieri pentru un profit mai mare. Taierile, insa,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]