Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Peste jumatate din romanii din strainatate NU s-ar mai intoarce acasa

de Florin Amariei 21 Aug. 2019 2530
3 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un sondaj releva o realitate crunta pentru angajatorii din Romania: peste jumatate din cei plecati la munca in strainatate nu s-ar mai intoarce inapoi.

Circa 47% dintre romanii emigrati vor sa se intoarca in tara, conform rezultatelor celui mai amplu studiu despre diaspora romaneasca (1810 respondenti), comandat de RePatriot si realizat de Open-I Research.
 
Din cei 53% din romanii emigrati care nu vor sa se mai intoarca in Romania, principalele motive invocate sunt coruptia, viata politica actuala si mentalitatea.
 
"Dintre romanii care nu vor sa se intoarca in tara (53% din romanii emigrati), 83% declara ca principalul motiv este coruptia si 72% viata politica actuala. Daca aceste probleme s-ar ameliora, impreuna cu imbunatatirea sistemului sanitar, sistemul educational si reducerea birocratiei, acestia ar lua in considerare repatrierea", a declarat Adina Nica, Managing Director Open-I Research.

romani strainatate intoarcere tara
 
Reprezentantii RePatriot - un proiect al Romanian Business Leaders - RBL au avut marti o intalnire cu presa in care au prezentat activitatile desfasurate, rezultatele studiului anual despre Diaspora Romaneasca precum si planurile din perioada urmatoare.
 
Marius Bostan, initiator al proiectului, a deschis intalnirea prin sublinierea misiunii RePatriot de conectare cat mai buna a romanilor de pretutindeni cu tara si a importantei pe care acestia o reprezinta: “Sunt fratii nostri care in cea mai mare parte au plecat de greu, unii chiar alungati si care acum fac lucruri extraordinare in tarile de adoptie. Sunt cea mai importanta bogatie a tarii noastre si vrem sa ramanem frati, sa nu piarda legatura cu tara si avem interesul sa avem aici vecini asemenea lor."
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: romanistrainatateacasasondaj

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

European Energy are filiala in Romania

de Florin Amariei
24 Sep 2021
European Energy, o companie din Danemarca, are acum filiala in Romania. "Compania daneza de energie regenerabila European Energy, care...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]