Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Piata imobiliara, in crestere. Botosani, pe primul loc

de Florin Amariei 02 Mai. 2019 2272
4.17 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Piata imobiliara din Romania a cunoscut o crestere in primul trimestru al anului 2019, iar Botosani este pe primul loc in topul scumpirilor. Constanta este singurul oras unde s-au inregistrat scaderi.

”Astfel, nivelul actual al preturilor solicitate de catre vanzatori se situeaza la un nivel apropiat de cel consemnat la inceputul lui 2010, dupa declinul important consemnat in primii doi ani de recesiune, mai ales in 2008”, se arata in raport.
 
Totodata, in ceea ce priveste valorile de tranzactionare ale locuintelor, cele mai recente date publicate de Eurostat si Institutul National de Statistica (INS) releva, pentru al patrulea trimestru din 2018, un avans anual de 4,2% atat in Uniunea Europeana (UE), cat si in zona euro. Pentru piata locala, cresterea anuala a fost de 5,3%, corespunzand, astfel, cu cea consemnata de Analize Imobiliare pentru valorile de listare a proprietatilor.
 
”Tendinta de temperare a ritmului de crestere a preturilor, identificata de Analize Imobiliare inca din a doua jumatate a anului 2017, s-a mentinut si in primul trimestru din 2019. Preturile si-au continuat traiectoria ascendenta intr-un ritm si mai redus decat anul trecut, astfel incat diferenta anuala a preturilor proprietatilor rezidentiale a ajuns la +4,6%, in conditiile in care, in cele trei luni anterioare, acelasi indicator se situa la o valoare de +5,3%”, a spus Dorel Nita, Head of Data and Research in cadrul Imobiliare.ro si Project Manager al AnalizeImobiliare.ro.
 
In marile centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro si Analize Imobiliare, preturile apartamentelor au tins, in general, sa se majoreze in primele trei luni din 2019 – chiar daca, la fel ca in cele doua trimestre anterioare, marjele de crestere nu au depasit pragul de 2%.
 
”Exceptia de la regula o constituie Constanta, acolo unde pretentiile vanzatorilor s-au diminuat cu 0,4%, pana la 1.140 de euro pe metru patrat util”, se arata in comunicat.
 
Pentru cel de-al patrulea trimestru consecutiv, Brasovul s-a situat in fruntea clasamentului cresterilor de pret din marile orase ale tarii – atat trimestrial, cat si anual. Aici, apartamentele s-au apreciat cu 2% in primul patrar din 2019 si, respectiv, cu 8,3% in ultimele 12 luni, ajungand la o medie de 1.100 de euro pe metru patrat util.
 
”Cluj-Napoca se situeaza pe a doua pozitie (atat in topul trimestrial, cat si in cel anual), pretul mediu solicitat pentru un apartament majorandu-se cu 1,7% in primele trei luni din 2019 si, respectiv, cu 6,4% in ultimul an (pana la 1.560 de euro pe metru patrat util)”, se arata in comunicat.
 
In Bucuresti, locuintele s-au scumpit cu 1,3% in T1 2019 si, respectiv, cu 5,7% la 12 luni, pana la 1.320 de euro pe metru patrat util. Pe urmatoarele locuri in clasamentul anual al cresterilor de pret se afla Timisoara (+5,1% anual), Constanta (+3,8%) si Iasi (+3,7%).
 
La fel ca in ultimele doua trimestre, in T1 2019 au existat cateva resedinte de judet unde au avut loc cresteri de pret sensibil mai mari decat in marile centre regionale, dar si decat media nationala.
 
”Pe primul loc in clasamentul national al scumpirilor se afla, astfel, Botosaniul, cu un avans de 7,1%, pana la o medie de 800 de euro pe metru patrat util. Orasul din nord-estul tarii este urmat, la relativ mica distanta, de Miercurea-Ciuc, cu un plus de 6,3% (pana la 900 de euro pe metru patrat), apoi de Drobeta Turnu Severin (+5,3%, pana la 670 de euro pe metru patrat), Targu-Jiu (+5,2%, pana la 980 de euro pe metru patrat) si Sibiu (+4,5%, pana la 940 de euro pe metru patrat)”, se arata in comunicat.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: piata imobiliarabotosaniconstantaafaceri2019

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Raport. Peste 70% din afaceri, afectate de pandemie

de Florin Amariei
06 Apr 2021
Un raport PwC efectuat la nivel global arata ca peste 70% din afaceri au fost afectate de pandemie, dar exista si o veste buna: severitatea...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]