Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pierderi neasteptate. H&M raporteaza o perioada dificila

de Bianca Tila 27 Ian. 2023 217
Pierderi neasteptate. H&M raporteaza o perioada dificila
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

H&M a raportat o scadere cu 68% a profitului net in anul fiscal 2022. Potrivit Le Figaro, compania a pierdut pe fondul retragerii din Rusia si a unei combinatii de factori negativi.

Cauzele care au dus la scaderea profitului sunt retragerea din Rusia, cresterea costurilor materiilor prime si a costurilor de transport. Helen Helmersason, liderul companiei, este de parere ca in exercitiul financiar au fost subliniate pierderi si dn cauza cresterilor de costuri catre consumator. Astfel, al patrulea trimestru a marcat o pierdere neta de 77 milioane de euro, arata G4Media.
 
In ultimul trimestru, compania a fost afectata de costurile de restruturare legate de reducerea a 1.500 de locuri de munca anuntata la sfarsitul lunii noiembrie. In acest sens, cifra de afaceri a grupului a inregistrat cresteri cu 12%, pana la 223,5 miliarde de coroane.
 
Magazinele din grup s-au redus la 4.465, cu 336 mai putine comparativ cu anul precedent. In  acest timp, profitul net anual a afisat scaderi cu 68%, la putin sub 3,5 miliarde de coroane. Compania a declarat ca acumularea de factori nefavorabili a condus catre un efect negativ de cinci miliarde in total asupra profiturilor sale.
 
"Decizia noastra de a inceta operatiunile din Rusia, care era o piata importanta si profitabila, a avut un efect negativ semnificativ asupra rezultatelor noastre.
 
Cresterea costurilor materiilor prime si a costurilor de transport, combinata cu un dolar la un nivel istoric ridicat, a dus la cresterea costurilor de achizitie
 
In loc sa transferam intreaga crestere a costurilor catre clientii nostri, am ales sa ne consolidam pozitia pe piata", a declarat Helena Helmersson, CEO, sperand ca anul 2023 va fi unul mai bun.
 
De asemenea, de la incheierea exercitiului financiar "factorii externi sunt inca dificili, dar se indreapta in directia buna", conform directorului general. 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: h&mpierderi financiarecifra de afacerihelena helmersson

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

H&M obtine rezultate excelente la bursa

de Bianca Tila
27 Mar 2024
Actiunile H&M au crescut puternic, cu 14% doar in pimele ore ale tranzactiilor de astazi. Compania a reusit sa depaseasca semnificativ asteptarile...

Industria lemnului, cifra de afaceri de peste 240 de miliarde de euro

de Florin Amariei
02 Dec 2020
Datele prezentate de Fordaq arata ca industria lemnului a ajuns la o cifra de afaceri de peste 240 de miliarde de euro la nivel european. Au fost...

JTI: 78% din cifra de afaceri pentru 2019 reprezinta doar taxe

de Florin Amariei
20 Iul 2020
JTI Romania arata ca 78% din cifra de afaceri pentrul anul 2019 reprezinta doar taxe platite catre statul roman. Cifra de afaceri inregistrata de...

Profructta vizeaza o cifra de afaceri de 400.000 euro in 2018

de Idei de afaceri
19 Mar 2018
Compania Premium Fruct, care administreaza brandul Profructta, a inceput productia de sucuri bio in urma cerintelor pietei pentru alimente organice,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]