Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pierre Cardin, in vizorul UE

de Idei de afaceri 31 Ian. 2022 1333
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Casa de moda Pierre Cardin a ajuns in vizorul UE. Iata de ce!

"Este posibil ca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group sa restrictioneze offline si online vanzarile de bunuri de consum" in Uniunea Europeana prin licentele si politicile lor de distributie, a anuntat comisarul european pentru concurenta, Margrethe Vestager, intr-un comunicat.
 
Ahlers Group este unul dintre cei mai mari contractanti sub licenta ai casei Pierre Cardin in Europa, fapt ce permite grupului german sa produca si sa distribuie produsele acestei case de moda.
 
Designerul francez Pierre Cardin, nascut in Italia, a devenit cunoscut in industria modei in 1947, cand lucra pentru Christian Dior. El este considerat unul dintre inventatorii modei futuriste. In 1950 si-a infiintat propria companie, care a avut mare succes. Celebrul designer a murit in decembrie 2020, la varsta de 98 de ani.
 
Comisia Europeana s-a declarat ingrijorata intr-un comunicat ca ambele companii ar fi putut incalca reglementarile europene in privinta concurentei prin restrictionarea capacitatii altor contractanti sub licenta de a vinde produsele casei Pierre Cardin peste granite si catre anumiti clienti.
 
CE va analiza in special daca brandul Pierre Cardin si Ahlers Group au dezvoltat restrictii in privinta acordurilor de licenta pentru a preveni vanzarile paralele si importurile.
 
Comisia Europeana nu a oferit alte informatii in acel comunicat de presa despre activitatile suspectate.
 
O ancheta aprofundata care le vizeaza pe ambele companii este in curs de desfasurare. Deschiderea unei anchete oficiale nu dovedeste insa, doar prin ea insasi, comiterea unei fapte ilicite.


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: pierre cardinueahlers grouppierre cardin ue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Elon Musk scumpeste abonamentul Twitter Blue

de Bianca Tila
31 Oct 2022
Noul proprietar al Twitter vine cu schimbari. Acesta vrea sa ofere utilizatorilor mai multe facilitati in cadrul abonamentului Twitter Blue, precum...

Prima fabrica Haier din UE a inceput productia

de Idei de afaceri
17 Dec 2021
Firma chineza Haier a deschis prima fabrica de frigidere din UE in Romania si deja a inceput productia. Grupul Haier anunta startul productiei in...

Apple, din nou in vizorul UE

de Florin Amariei
08 Oct 2021
Gigantul Apple este din nou in vizorul UE, dupa ce compania ar fi pus in practic un comportament anticoncurential. Producatorul de iPhone-uri este...

Companiile care fac cel mai mult lobby in UE

de Florin Amariei
31 Aug 2021
Un studiu nou releva care sunt companiile care fac cel mai mult lobby in UE si au cele mai multe cheltuieli la acest capitol. Astfel de eforturi...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]