Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Platforma de tranzactionare a criptomonedelor se afla in pragul prabusirii

de Bianca Tila 10 Nov. 2022 651
Platforma de tranzactionare a criptomonedelor se afla in pragul prabusirii
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Platforma de tranzactionare a criptomonedelor FTX se afla in pragul prabusii, avand in vedere comentariile lui Sam Bankman-Fried. Acesta a avertizat investitorii ca fara o injectie de bani, compania va fi nevoita sa declare faliment.

Bankman-Fried i-a informat pe investitori ca bursa sa de criptomonede se confrunta cu un deficit de pana la 8 miliarde de dolari. In acest sens, compania are nevoie de 4 miliarde de dolari pentru a nu declara faliment.
 
De asemenea, seful companiei le-a spus investitorilor "Am dat-o-n bara", potrivit persoanelor care cunosc detaliile conversatiei telefonice. Acesta a mentionat si faptul ca ar fi "incredibil, incredibil de recunoscator" daca investitorii l-ar putea ajuta.
 
Situatia prezenta, in care seful companiei recunoaste deficultatile mari si operatiunile limitate este o intorsatura uimitoare. Fostul geniu al industriei cripto valora candva 26 de miliarde de dolari.
 
In prezent, bursa se clatina, iar in balanta se pune accent pe cei care nu au reusit sa recupereze activele clientilor de cand au fost oprite unele retrageri la inceputul saptamanii. Miliarde de dolari din banii clietilor au fost blocati in proceduri de faliment, in urma prabusirii firmelor de criptomonede Celsius si Voyager.
 
In ceea ce priveste FTX, compania are o lista proeminenta de sustinatori, printre care Seuia Capital, BlackRock Inc., Tiger Global Management si SoftBanck Group Corp. De asemenea, Sequia a depreciat intreaga valoare a participatiilor sale la FTX.com si FTX.us. Astfel, firma nu vede o cale de recuperare a investitiei sale.  
 
Bankman-Fried a ramas sfidator in fata perioadei agitate de aproximativ 24 de ore. A inclus o serie de speculatii tot mai mari referitoare la Binance, care nu va merge pana la capat cu afacerea.
 
Acesta a mentionat in mod repetat investitorilor ca pur si simplu nu era adevarat ca Changpeng Zhao renunta la preluare, in timpul conferintei telefonice. Ulterior, Binance a declarat ca intr-adevar se retrage.
 
"Speranta noastra a fost de a putea sprijini clientii FTX pentru a oferi lichiditate, dar problemele sunt in afara controlului nostru sau a capacitatii noastre de ajutor", a declarat Binance, bursa de criptomonede fondata de Zhao.
 
FTX atrage atentia autoritatilor americane. Securities and Exchange Commission si Commodity Futures Trading Commission investigheaza daca firma a gestionat corect fondurile clientilor. In dosarele anchetei se afla si relatia companiei cu alte parti ale imperiului cripto detinut de Bankman-Fried, inclusiv cu casa sa de tranzacionare Alameda research, potrivit Bloomberg News. La rezolvarea cazului lucreaza oficiali din cadrul Departamentului de Justitie si procurorii SEC.
 


Bianca Tila de Bianca Tila
Pasionata de zona business, Bianca Tila aduce zilnic in fata cititorilor starea afacerilor de pe piata nationala si internationala. Ofera idei de afaceri rentabile potrivite situatiei actuale, strategii de marketing si modele de afaceri in diverse zone.

Tags: criptocriptomonedebankman-friedftx

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]