Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Popescu, Economie: Firme din Romania vor produce masti si biocide

de Florin Amariei 17 Mar. 2020 1784
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, anunta ca firme din Romania vor produce masti si biocide pentru a combate cresterea preturilor (specula) pentru aceste produse si, mai mult, pentru a stop raspandirea Covid-19 cauzata de SARS-CoV-2.

"In urma discutiilor pe care le avem, incepand de saptamana trecuta, am identificat producatori care doresc sa-si modifice sau sa achizitioneze linii de asamblare pentru a produce masti sanitare si combinezoane sanitare si eu sper ca, in decurs de o saptamana, sa pornim productia de masti in Romania. Evident, pe toti producatorii care vor sa faca acest lucru, care au capacitatea sa faca acest lucru si au si tesatura speciala pentru a putea produce aceste masti, ii putem ajuta pentru a porni aceasta productie de materiale esentiale in Romania", a spus Popescu la Digi 24.
 
Acesta a adaugat ca, in paralel, se acorda atentie si productiei de biocide in Romania, pentru ca, dupa inchiderea Hexi Pharma, acestea se importa.
 
"Cel mai mare producator de cosmetice a solicitat Ministerului Sanatatii aprobare si o va obtine azi sau maine pentru deschiderea unei linii de productie de biocide la Cluj. Este vorba de producatorul de la Cluj (Farmec Cluj - n. r.) si cred ca impreuna cu acestia vom rezolva si problema biocidelor in Romania", a subliniat ministrul.
 
Virgil Popescu si-a exprimat speranta ca saptamana viitoare sa inceapa productia de masti sanitare la cel putin la un producator, precum si cea de biocide.
 
"Din discutiile pe care le avem este vorba despre cateva milioane de masti lunar la un producator. Mai am azi intalniri cu mai multi producatori. Astept sa finalizez aceste intalniri, vom centraliza, vom vedea care poate sa faca, pentru ca este e o solidaritate foarte mare in randul mediului de afaceri. Evident, pe masura ce finalizam si concretizam, unul cate unul proiectele pe care le incepem le vom da public", a precizat ministrul.
 
El a subliniat ca, de asemenea, se acorda atentie si productiei de combinezoane pentru medici si personalul sanitar, iar marti are o intalnire pe acest subiect.
 
Totodata, in paralel, Unifarm va merge in continuare pe importul de masti si combinezoane, pentru a nu avea goluri in aprovizionare.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: firmeromaniamastibiocideeconomie

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Regulile privind concurenta au fost schimbate. Acum firmele pot face intelegeri

de Idei de afaceri
21 Mar 2022
Uniunea Europeana (UE) a decis ca regulile privind concurenta trebuie schimbate temporar. Razboiul pornit de Rusia in Ucraina a dezechilibrat pietele...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

ONRC: Firmele cu capital strain nou, mai multe in 2021

de Florin Amariei
02 Feb 2022
ONRC raporteaza ca firmele cu capital strain nou au fost mai multe in 2021 fata de 2020. Este un alt semnal bun! Cele 5.871 de societati noi aveau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]