Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Porsche continua investitiile in Romania si face noi angajari

de Florin Amariei 09 Mar. 2020 1750
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Porsche, prin Porsche Engineering, continua investitiile in Romania si anunta o extindere a echipei deja stabilite.

Constructorul auto din Stuttgart investeste in proiecte de Inteligenta Artificiala (AI) si condus autonom in tara noastra. Centrul a ajuns la 200 de angajati la final de 2019 si pentru acest an va continua extinderea, conform unui comunicat remis IdeiDeAfaceri.ro.
 
Compania va continua sa creasca, pana la sfarsitul anului ajungand la 240 de angajati cu norma intreaga si 24 de studenti stagiari. Subsidiara din Cluj a Porsche Engineering a fost implicata in numeroase proiecte in domeniul Inteligentei Artificiale si al conducerii autonome pentru principalele marci ale grupului Volkswagen si se afla in avangarda evolutiei industriei auto. 
 
"Am investit mult in proiecte de tip concept, precum si in activitati de productie, cum ar fi model based development si web development. Ne vom dezvolta competentele in ambele directii, avand in vedere ca acestea sunt zonele de interes catre care se indreapta piata auto", a declarat Marius Mihailovici, Director General al Porsche Engineering Romania. Odata cu cresterea suplimentara, compania clujeana este pregatita sa-si extinda si spatiul de birouri cu inca un etaj, cu o suprafata de aproximativ 600 de metri patrati, in aceeasi cladire in care se afla acum.
 
La Porsche Engineering Romania, studenti de top si experti lucreaza impreuna, in echipe nationale si internationale, pentru a crea solutii tehnologice avansate pentru testarea, conducerea si siguranta masinilor viitorului. In urma implicarii sale active in mediul academic din Cluj, Porsche Engineering ofera in mod constant sansa studentilor care absolva programul de Master Porsche Engineering, de la Universitatea Tehnica din Cluj, sa-si aprofundeze studiile devenind stagiari si, daca sunt printre cei mai buni, angajati cu norma intreaga ai companiei.
 
De asemenea, compania reuseste sa recruteze in mare parte prin intermediul recomandarilor (50% din totalul de noi angajati) si oferteaza si experti romani din strainatate, propunandu-le locuri de munca motivante si bune, ca stimulent pentru a reveni in propria tara.
 
"Suntem foarte bucurosi sa vedem ca munca pe care o desfasuram si cultura pe care o construim la Porsche Engineering in Cluj este capabila sa atraga o multime de specialisti de elita, care ajung aici in urma recomandarilor colegilor nostri”, a spus Mihailovici. "Acest lucru spune multe despre atmosfera de lucru de aici si despre satisfactia muncii pe care oamenii o obtin din conceptele si proiectele in care sunt implicati. In ultimii doi ani, am reusit sa aducem inapoi in tara experti romani care lucrau in tari precum Marea Britanie, Spania sau Germania. Organizatia noastra este o dovada a faptului ca locurile de munca relevante si proiectele interesante pot angrena cele mai stralucite minti in conturarea viitorului industriei noastre."
 
Filiala din Cluj a Porsche Engineering este una dintre cele sapte locatii de dezvoltare ale companiei si completeaza spectrul de servicii de inginerie furnizate de celelalte locatii din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Republica Ceha), Shanghai si Nardò (Italia). Obiectivul principal al Porsche Engineering Romania este dezvoltarea de software si dezvoltarea de functii auto, in stransa legatura cu proiectarea de automobile. 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: porscheromaniaclujangajatiporsche engineering

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Porsche isi extinde parteneriatul cu Google. Se va instala Android pe masini

de Bianca Tila
01 Nov 2023
Porsche va oferi clientilor servicii Google integrate, incepand cu navigatia, comenzile vocale si terminand cu aplicatii compatibile. Prevederile...

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

McDonald's reduce numarul de angajati

de Bianca Tila
09 Ian 2023
McDonald's are in plan sa reduca numarul de angajati din birouri si sa construiasca mai multe restaurante. Aceste obiective fac parte din strategia...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]