Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Povestea antreprenorului care are o afacere de 3 miliarde de dolari
Stewart Butterfield, CEO al companiei Slack si co-fondator al Flickr, explica cum a reusit in afaceri. Calea spre succes nu a fost simpla, asadar iata care este povestea lui de viata...
Stewart Butterfield s-a nascut in 1973, intr-un sat de pescari numit Lund, din provincia Columbia Britanica.Ghid practic pentru realizarea de felicitari decupate
Cum sa faci bani din vanzarile pe Amazon
3 culturi profitabile - Goji Merisoare Aronia
La 5 ani, familia s-a mutat in Victoria, iar cativa ani mai tarziu, parintii i-au cumparat un calculator. Primii bani i-a facut la facultate din crearea site-urilor.
In 1996 a terminat facultatea de folosofie din Victoria, iar in 1998 a absolvit masterul in acelasi domeniu la Cambridge.
In anul 2000, impreuna cu prietenul sau, Jason Classon, a pus pe picioare afacere Gradfinder.com. Mai tarziu, au vandut afacerea. Jason Classon a continuat sa lucreze pentru compania Highwired, care a achizitonat Gradfinder.com, iar Butterfield a lucrat pe cont propriu ca web designer.
Apoi, Butterfield a lansat o provocare pentru designerii web: un concurs numit "5k Competition", care consta in realizarea de site-uri sub 5 kilobyti. Ideea a avut mare succes.
Classon, Butterfield si Caterina Fake, care era sotia lui, au fondat un start-up numit Ludicorp, cu scopul de a realiza un joc online multiplayer. Insa afacerea nu a mers pentru ca nu au reusit sa obtina finantare.
Urmatoarul pas a fost afacerea Flickr, care in 2005 a fost cumparata de Yahoo cu peste 20 de milioane de dolari, iar el si sotia sa s-au alaturat gigantului IT. In 2008 s-au despartit, plecand de la companie.
Insa nu a renuntat la visul de a crea un joc online multiplayer, prin urmare a continuat afacerea Ludicorp, si cu ajutorul colaboratorilor a pus bazele unui joc nou numit Glitch.
Jocul nu a castigat popularitate deoarece avea multe erori tehnice, insa, platforma pe care comunica echipa sa, numita Slack, a fost foarte apreciata.
Aplicatia este evaluata la 3 miliarde de dolari. Slack e una dintre aplicatiile cu cea mai mare crestere pe internet. In mai putin de doi ani, are peste 1,25 de milioane de utilizatori activi, 370.000 de abonamente si profit de 35 de milioane de dolari.
Sursa: www.businessinsider.com
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de AFACERI 2025
- Colectia de Idei de Afaceri
- 24 de idei inedite pe pietele din S.U.A. si Europa de Vest
- Birouri inchiriate cu ora
Afaceri la cheie
- NOU: Berea artizanala. Pasii catre o afacere de succes
- Vrei sa-ti deschizi propria AFACERE? Venim in ajutorul tau: descopera 14 IDEI de afaceri inedite!
- Secretele comertului ONLINE iti sunt, in sfarsit, dezvaluite! Porneste propria ta afacere online
- Afacerea momentului: vanzarile pe Amazon! 9 motive pentru comert online prin platforma Amazon:
- Oferta zilei: Reducere de pana la 25% si Transport Gratuit