Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primele 5 companii IT din SUA, mai valoroase decat intreaga piata europeana de capital

de Florin Amariei 02 Sep. 2020 1887
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Potrivit analizei publicate de Bank of America Global Research, in 2007 piata europeana era de patru ori mai valoroasa fata de capitalizarea companiilor americane de tehnologie.

Dominatia actiunilor marilor companii americane de tehnologie a facut ca sectorul acestora sa depaseasca un nou prag de referinta, devenind mai valoroase decat capitalizarea pietei europene.
 
Este pentru prima oara cand capitalizarea sectorului de tehnologie din SUA, de 9.100 de miliarde de dolari, a devenit mai mare decat cea a pietei europene care, incluzand Marea Britanie si Elvetia, este de 8.900 de miliarde de dolari.
 
Aceasta situatie a survenit in timp ce piata americana a devenit tot mai concentrata pe actiunile unor companii cu capitalizari uriase, un fapt ingrijorator potrivit unora dintre analiti.
 
Cele mai mari companii americane de tehnologie, respectiv Apple, Microsoft, Amazon si Facebook, reprezentau in ianuarie 17,5% din indicele S&P 500, iar interesul pentru companiile de tehnologie din timpul pandemiei de coronavirus a urcat ponderea la 20%.
 
Doar Apple valoreaza in prezent peste 2.000 de miliarde de dolari.
 
Cea mai mare crestere a avut loc in cazul actiunilor Amazon. Compania a devenit o forma dominanta a comertului electronic incepand din anii 1990, dar dezvoltarea industriei de cloud computing a contribuit la avansul puternic al actiunilor Amazon, in ultimul deceniu.
 
Pretul actiunilor Amazon a devenit in aceasta saptamana de circa 20 de ori mai mare decat era in august 2010.
 
Capitalizarea mai mare a companiilor de tehnologie americane comparativ cu piata europeana este reflectata si de performanta generala a pietei din SUA si Europa. Incepand din 2010, indicele S&P 500 a crescut cu aproape 200%, indicele Euro Stoxx 50 cu 13,4%, iar indicele londonez FTSE 100 cu aproape 11%.
 
Capitalizarea de piata masoara doar valoarea actiunilor companiilor si exclude datoriile. Actiunile companiilor americane de tehnologie au afaceri internationale mari si nu isi extrag intreaga valoare din economia americana.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: primele 5 companiiitsuapiata de capitalue

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Tesla scade pe bursa. Investitorii nu se lasa convinsi de planul lui Musk

de Bianca Tila
25 Ian 2024
Actiunile producatorului auto scad cu peste 7% in tranzactiile premarket. Elon Musk crede intr-o crestere majore, sub forma unei masini noi low-cost,...

Patronul Zara si-a crescut profitul in primul semestru

de Bianca Tila
13 Sep 2023
Inditex, proprietarul magazinelor Zara, a raportat o crestere de 40% a profitului in primul semestru al acestui an. Pe fondul majorarii...

AI ridica semne de intrebare. Google nu respecta intimitatea utilizatorilor

de Bianca Tila
29 Mai 2023
Magic Compose este o functie care promite utilizarea AI-ului pentru compunerea mesajelor. Aceasta este disponibila in stadiu beta, trimitand mesaje...

Apple extinde disponibilitatea serviciului de comunicare prin satelit

de Bianca Tila
16 Mai 2023
Australia si Noua Zeelanda primesc acces la servicul de comunicare prin satelit, in cazuri de urgenta. Versiunea este disponibila pentru cele mai...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]