Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de titei a OPEC, redusa cu peste un milion de barili pe zi

de Florin Amariei 03 Mar. 2020 1644
4.83 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Conform informatiilor furnizate de Lukoil prin vicepresedintele companiei, OPEC+ va pregati productia de titei redusa cu peste un milion de barili pe zi intr-un timp foarte scurt.

Oficialul Lukoil le-a spus luni jurnalistilor ca epidemia de coronavirus (Covid-19) afecteaza semnificativ cererea de petrol, dar va avea impact doar pe termen scurt, si si-a exprimat speranta ca, la jumatatea acestei luni, cotatia barilului de petrol Brent va depasi 60 de dolari.
 
"In opinia mea, va fi un impact considerabil pe termen scurt", a declarat Fedun.
 
Acesta a adaugat ca se asteapta ca Rusia, care este parte a Aliantei OPEC+, sa-si reduca productia de titei cu aproximativ 200.000 - 300.000 bpd. Lukoil este al doilea producator de titei din Rusia.
 
In perioada 5-6 martie este programata la Viena o reuniune a Organizatiei Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si a aliatilor sai din afara cartelului, pentru a decide daca va fi extins acordul privind scaderea productiei de titei, care expira la 1 martie, si daca vor fi stabilite reduceri suplimentare.
 
Din cauza raspandirii rapide a epidemiei, o serie de evenimente au fost anulate, dar surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Reuters ca reuniunea de la Viena se va desfasura conform programului.
 
Luna trecuta, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol a previzionat ca se asteapta pe plan global la o cerere mai scazuta pentru titei in 2020, din cauza epidemiei cu noul coronavirus, si a anuntat ca productia sa a scazut semnificativ in ianuarie, fiind implementat noul pact privind limitarea furnizarii.
 
Statele membre OPEC si cele din afara cartelului furnizeaza aproape jumatate din petrolul folosit pe plan mondial.
 
In 2020, cererea de titei pe plan global ar urma sa urce cu 990.000 de barili pe zi (bpd), la un nivel mediu de 100,73 milioane bpd, previzioneaza OPEC. Este cu 230.000 bpd mai putin decat estima cartelul in decembrie.
 
De la 1 ianuarie, Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) si aliatii din afara cartelului (Alianta OPEC+) implementeaza acordul privind reducerea productiei cu 1,7 milioane de barili pe zi, pentru a sprijini piata. In ianuarie, OPEC a redus productia cu 509.000 bpd, la 28,86 milioane de barili pe zi.
 
"Principalul factor pentru revizuirea in scadere a estimarilor in primul semestru din 2020 il reprezinta epidemia cu noul coronavirus. Aceasta va incetini si avansul economiei mondiale anul acesta", se arata in raportul OPEC.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: lukoilopectiteibariliredusacoronavirus

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Scadere dramatica a profitului net pentru Lukoil

de Florin Amariei
11 Mar 2021
Lukoil, al doilea cel mai mare producator de petrol din Rusia, a avut un profit net mai mic de 43 de ori in 2020 fata de 2019. In ultimele trei...

HORA: Interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului

de Florin Amariei
19 Aug 2020
Presedintele HORA spune ca interzicerea redeschiderii restaurantelor va duce la propagarea coronavirusului, iar vina o va purta Guvernul....

Corona raporteaza pierderi de peste 140 de milioane de euro din cauza coronavirus

de Florin Amariei
28 Feb 2020
Ceea ce circula pe retelele sociale drept o gluma privind coronavirus a ajuns acum sa fie o realitate neasteptata pentru compania care produce berea...

Barilul de petrol s-a scumpit, dar OPEC promite ca va raspunde la orice deficit

de Florin Amariei
08 Ian 2020
In urma conflictului armat din Iran si Iraq, barilul de petrol s-a scumpit considerabil. Chiar si asa, miercuri OPEC promitea ca va raspunde la orice...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]