Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profitul potential - un factor critic de succes

de Idei de afaceri 28 Ian. 2016 6411
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Estimarea profitului este o problema foarte grea pentru o persoana fara experienta, care doreste sa porneasca o afacere.

Melanie a avut dintotdeauna pasiunea aranjarii florilor. Dupa ce s-a casatorit si s-a mutat intr-o zona cu clima mai rece, unde florile reprezentau o raritate, ea a inceput sa creeze aranjamente din flori artificiale ( matase), pentru a-si inveseli locuinta.

Din amuzament, ea s-a apucat sa creeze si ornamente pentru par, curele sau bratari pentru prietenele sale, care au intrebat-o de ce nu s-ar apuca sa le vanda.

Melanie a vizitat cateva orasele din zona, observand ca practic nu ar avea concurenta. Mostrele pe care le-a aratat patronilor magazinelor de decoratiuni interioare si de pasmanterie au fost foarte apreciat.

Ca urmare, Melanie s-a pus pe treaba: a testat o multime de flori de matase, ornamente si cleme de prindere, astfel ca in final produsele ei erau exact pe gustul clientilor.

Acum trebuia sa stabileasca un pret de vanzare al marfii. Florile de matase insa, ca materie prima, nu erau chiar ieftine, ca urmare cheltuielile medii pentru un articol se ridicau la 1,35 $, iar pretul maxim de vanzare nu depasea 2,20 $.

In concluzie, dupa scaderea cheltuielilor de transport si expeditie, Melanie obtinea un profit de 70 de centi pentru fiecare produs.

Daca ea ar fi lucrat de una singura, ar fi putut face 5 flori pe ora, ceea ce insemna un castig de 3,5 $ pe ora. Ceea ce era departe de a reprezenta o suma care sa asigure un profit rezonabil pentru o viitoare afacere.

O afacere ca a Melaniei pur si simplu nu poate aduce suficienti bani, indiferent de situatie, iar altele devin rentabile abia dupa atingerea unui anumit nivel al vanzatorilor.

Profitul potential este un factor critic de succes.

Nora insa a avut succes cu afacerea ei. Cunoscandu-i pasiunea pentru arta fotografica, sotul ei i-a daruit de Craciun o camera video, iar Nora s-a gandit sa filmeze casele de vanzare din regiune si sa oferefilmele firmelor imobiliare, pentru ca ele sa poata fi vizionate de catre clientii lor.

Ideea aceasta nu era noua, nou a fost modul in care Nora a pus-o in aplicare: ea a urmat niste cursuri de filmare la colegiul din oras, apoi a imprumutat 2.000 $ pentru a-si cumpara un sistem sofisticat de reflectoare pentru filmarile profesioniste si un echipament de editare video.

Beneficiind astfel de pregatire in domeniu si de o dotare profesionista, Nora a realizat douazeci de CD-uri cu case filmate si din interior si din exterior, cu un comentariu profesionist inregistrat pe film.

Ea nu producea decat doua CD-uri pe saptamana (inregistrarea si editarea unui cd  insumand 14 ore de munca), pe care le vindea cu 400 $ si din cei peste 3.000 $ incasati lunar ea era capabila sa plateasca rata de 150 $ pentru creditul initial.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacereprofit potentialfactori de succesafaceriestimarea profitului

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]