Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profructta vizeaza o cifra de afaceri de 400.000 euro in 2018

de Idei de afaceri 19 Mar. 2018 4637
2.21 din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Compania Premium Fruct, care administreaza brandul Profructta, a inceput productia de sucuri bio in urma cerintelor pietei pentru alimente organice, fara adaosuri de zahar, apa, coloranti sau alti aditivi, care sa reprezinte o varianta naturala pentru cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos si un aport natural de vitamine si minerale.

Povestea Profructta a inceput in anul 2010, momentul de inspiratie pentru sotii Macarescu fiind o vacanta in Franta, unde au avut ocazia sa incerce sucuri si dulceturi naturale. Impresionati de gustul deosebit, s-au gandit sa dezvolte in Romania o afacere cu sucuri naturale din fructe.

Sucurile Profructta reprezinta o alternativa sanatoasa pentru cei care prefera o bautura nutritiva. Profructta produce sucuri presate la rece, un proces tehnologic ce pastreaza intacte proprietatile nutritive ale fructelor. In procesul de productie sunt folosite doar fructe, sucurile obtinute fiind 100% naturale, fara adaos de apa, coloranti, zahar sau alti aditivi.

Sucurile naturale din fructe precum mere, pere, visine, cirese, coacaze si fructe de padure dar si morcov, ridiche neagra, sfecla si telina au proprietati puternice de detoxifiere si de crestere a imunitatii intr-un mod cat se poate de natural.

Sucul de mere, cel mai important sortiment Profructta

Fabrica are sediul in Campulung Muscel si proceseaza intre 2,000 si 4,000 de litri de suc de fructe pe zi, toata materia prima folosita in producerea sucurilor fiind achizitionata de la producatori autohtoni si din padurile din zona.

Investitia initiala in in fabrica de la Campulung Muscel s-a ridicat la 600.000 de euro si a fost sustinuta exclusiv din fonduri proprii. Cel mai important sortiment Profructta este sucul din mere, care reprezinta aproape jumatate din volumul incasarilor producatorului roman.

Cifra de afaceri de 220.000 euro inregistrata anul trecut

Premium Fruct, producatorul sucurilor naturale Profructta, a afisat anul trecut afaceri de 220.000 de euro, valoare dubla fata de rezultatul obtinut in 2016.

Potrivit reprezentantilor Profructta, cresterea vanzarilor se datoreaza si apetitului din ce in ce mai ridicat al romanilor pentru consumul de sucuri naturale

Mai mult, Andreea Mureseanu, directorul general al companiei Premium Fruct sustine ca principalii factori de crestere in 2017 au fost extinderea zonelor de vanzare, pe langa Bucuresti au fost adaugate orasele Brasov si Cluj, dar si datorita dezvoltarii echipei de marketing.

Sotii Marius si Crina Macarescu, detinatori ai brandului romanesc de sucuri Profructta, estimeaza pentru anul 2018 vanzari duble fata de anul trecut, pana la 400.000 euro.

“Principalul impediment in piata romaneasca este perceptia consumatorilor referitor la produsele naturale.  Multe dintre brandurile din piata declara ca ofera consumatorilor produse naturale insa lucrurile nu stau chiar asa. Adaosurile de conservanti, aditivi si zaharuri transforma sucurile in bombe calorice iar principala problema este faptul ca aceste produse se ofera spre consum copiilor avand un efect nociv asupra dezvoltarii acestora. Decizia de cumparare ar trebui luata in urma citirii etichetei produselor pentru a intelege cu adevarat ce consumam atat din punct de vedere al componentei cat si al termenului de valabilitate” au declarat reprezentantii Premium Fruct.

Afacerea Profructta - planuri de viitor

Pentru viitorul apropiat Premium Fruct ia in considerare cresterea productiei in fabrica de la Campulung Muscel, in prezent avand o capacitate maxima de productie de 8000 litri/ zi.

Produsele Profructta sunt comercializate in lanturile de supermarket-uri Auchan, Mega Image si Cora, precum si in retele de magazine ca InMedio, Brutariile Paul si Mon Melis Brasov dar si in restaurante si cafenele.



Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: afacere cu sucuri bioafacer sucuri naturaleprofructta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.21 din 5 - 12 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]