Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Punctul de plecare al acestei idei de afaceri a fost o pasiune personala.

de Andreescu Sorin 14 Dec. 2015 4714
4.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Prin salonul sau de infrumusetare ce se intinde pe 80 m2, Frauke Lenz si-a indeplinit un mare vis. Fosta vanzatoare in domeniul vestimentatiei, s-a hotarat in urma cu zece ani sa devina independenta.

De la pasiune la propria afacere.

Ingrijirea este pentru Lenz o forma de meditatie, prin care isi dobandeste linistea launtrica. Drept urmare, la 34 de ani a absolvit un curs de cosmetica, dupa care a lucrat ca liber-profesionista intr-un institut de profil. Totusi, aceasta doamnna aspira la o afacere proprie.

Cand s-au construit, pe vechiul teren de fotbal din Hamburg, un magazin mare si supermodern si un corp de locuinte, familia Lenz si-a cumparat imediat o locuinta privata si un spatiu comercial pentru salon.

Si asa s-a nascut Cocon Day Spa, nume ce simbolizeaza in primul rand prestarea unor servicii deosebite. Clientii sunt ingrijiti, analogic vorbind, ca o larva de fluture care este protejata in cocon.

Lenz: „Salonul meu nu este conceput drept cosmetica pura, pe care de fapt nu o practic deloc.” Aceasta afirmatie i-a facut curiosi pe jurnalisti, care au si scris un articol despre acest salon. Proprietara a profitat de acest fapt: la deschiderea afacerii, nu a mai trebuit sa plateasca niciun ban pentru publicitate.

Pentru atragerea clientilor, s-au dovedit eficiente bonusurile

Doamna Lenz are angajate trei colaboratoare liber-profesioniste: o maseuza si doua cosmeticiene. Zilnic, vin cam zece clienti la Cocon Day Spa, in zilele libere sau in pauze, in special clienti din acelasi cartier.

Lenz si echipa ei se ocupa de clienti – din ce in ce mai mult si barbati – doar cu programare, in zilele lucratoare intre 9 si 20.45, iar sambata pana la ora 16. Cine doreste sa-si anuleze programarea, trebuie sa o faca cel putin cu 24 de ore inainte. in caz contrar, plateste tratamentul.

Ca instrument de atragere a clientilor, s-au dovedit eficiente bonusurile. „Cu ajutorul acestora facem o afacere extraordinara. Daca, de exemplu, zece angajati ai unei agentii de publicitate incheie cu succes un proiect solicitant, seful ii premiaza cu un tratament la salonul de infrumusetare.”



Tags: afacereafacerisalonsalon de cosmeticasalon de infumusetare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.63 din 5 - 4 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Loteria Romana cauta parteneri de afaceri

de Florin Amariei
06 Ian 2022
Loteria Romana incearca sa intre intr-un nou domeniu si isi cauta parteneri de afaceri. Iata despre ce este vorba! CNLR organizeaza si...

Anul 2020 a insemnat pierderi de 1,7% pentru afaceri

de Florin Amariei
18 Iun 2021
Efectele pandemiei pot fi acum analizate si datele releva ca au fost inregistrate pierderi de numai 1,7% in 2020. Profitul, culmea, a crescut!...

CNCAV: Afacerile sustin campania de vaccinare la nivel national

de Florin Amariei
28 Apr 2021
Vicepresedintele CNCAV spune ca afacerile din Romania sustin campania de vaccinare desfasurata la nivel national prin initiative private menite a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]