Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raiffeisen Bank: Romania are o performanta economica scazuta

de Florin Amariei 13 Feb. 2020 1720
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Economistul sef al Raiffeisen Bank arata ca Romania are o performanta economica scazuta, iar asta se datoreaza in principal din cauza lipsei investitiilor.

"Comparativ cu alte tari, este clar ca Romania are o performanta economica scazuta in principal din cauza lipsei investitiilor. Investitiile publice in Romania au fost taiate in ultimii doi ani pentru a permite cheltuieli sociale mai mari.

Lipsa infrastructurii este o piedica principala pentru investitiile din tara. Cheltuim putin sub 3% din PIB pentru investitii in sectorul public si cu siguranta avem nevoie de investitii mai mari in infrastructura. Vedem ca problema majora a Romaniei din punct de vedere al investitiilor este nesiguranta, lipsa de predictibilitate.

Este o mare problema mai ales in anii electorali cand stim ca lipsa de predictibilitate este majora. Au fost cateva initiative legislative in ultimii ani care au venit cu niste reglaje foarte dure in impozitare in domeniul telecomunicatiilor, energiei si alte sectoare", a sustinut Dumitru.
 
Acesta a adaugat ca problema celor 9% din PIB ca arierate, inregistrate de catre companiile din Romania trebuie rezolvata, deoarece "este foarte mult pentru o tara europeana".
 
"In Romania, multe companii afiseaza pierderi, ani de zile. Deci, trebuie sa facem o curatare a sectorului pentru a rezolva problema arieratelor. 9% din PIB arierate in sectorul de de afaceri este foarte mult intr-o tara europeana ca Romania.

Trebuie sa facem multe schimbari in legislatie pentru a consolida disciplina de plata: legea comerciala, legea 30/1990, legea privind insolventa. Avem o constrangere bugetara foarte mare si nu este bine pentru tara pe termen mediu. Problema fiscala trebuie rezolvata si sa lasam loc investitiilor, pentru ca altfel nu putem sa speram sa avem imbunatatiri si in sectorul public", a mentionat economistul sef al Raiffeisen Bank.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: raiffeisen bankromaniaperformanta economica scazutainvestitii

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Romania intalneste un nou lant de magazine. Jimmy Key deschide primul magazin din tara

de Bianca Tila
02 Aug 2023
Compania Jimmy Key din Turcia comercializeaza articole de imbracaminte pentru femei si vrea sa deschida primul magazin din tara in cadrul centrului...

Confindustria Romania: Ucrainenii pot lucra in Romania, dar e necesar ajutorul Guvernului

de Idei de afaceri
28 Feb 2022
Confindustria Romania spune ca este pregatita sa includa in randul angajatilor din firmele membre ucraineni care au fugit de ororile razboiului, dar...

Chimcomplex si planul de 2,5 miliarde de euro pentru investitii

de Florin Amariei
17 Ian 2022
Chimcomplex a pregatit un Plan Strategic pentru 2022-2030 prin care va investi 2,5 miliarde de euro. "Primul pachet este compus din emisiunea...

Investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021

de Florin Amariei
14 Ian 2022
Raportul BNR releva un lucru pozitiv: investitiile straine directe in Romania au crescut vertiginos in 2021. "Investitiile directe ale...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]