Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Renault a pierdut 7,3 miliarde de euro in 2020

de Florin Amariei 30 Iul. 2020 1712
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Renault a pierdut 7,3 miliarde de euro in 2020. Aceasta e cea mai mare scadere a veniturilor din istoria companiei.

Alianta Renault cu Nissan Motors este tot mai tensionata, producatorul japonez fiind responsabil de o buna parte din pierderile inregistrate (4,8 miliarde de euro).
 
Renault s-a abtinut sa ofere prognoze pentru restul anului datorita incertitudinilor cauzate de pandemie desi compania a anuntat ca programul de reducere a costurilor este in curs de implementare.
 
Alianta Renault-Nissan, care include si Mitsubishi, a fost zguduita in noiembrie 2018 de arestarea lui Carlos Ghosn, CEO-ul tuturor celor trei companii.
 
Incheierea parteneriatului intre cei trei producatori auto era menit sa ofere o competitie majora pentru Volkswagen si Toyota insa alianta s-a lovit de probleme de management iar strategia de crestere a vanzarilor s-a dovedit gresita dupa ce acestea au inceput sa scada la nivel global din cauza pandemiei de COVID-19.
 
Insa acum raspandirea coronavirusului pune in discutie chiar supravietuirea aliantei.
 
Vanzarile Renault s-au prabusit cu peste o treime in prima jumatate a anului cand showroom-urile si fabricile au fost inchise timp de saptamani intregi din cauza pandemiei.
 
Producatorul francez a fost afectat si de decizia Nissan, in care detine 43% din capitalul social, sa nu acorde dividende. Actiunile Nissan s-au prabusit miercuri cu peste 10% dupa anunt.
 
CEO-ul companiei, Luca de Meo, a anuntat ca aceasta lucreaza cu oficialii Nissan „sa se asigure ca focul nu cuprinde toata casa”.
 
Renault a anuntat in luna mai un plan de reducere a costurilor care va presupune concedierea a 14.600 de muncitori la nivel mondial si reducerea capacitatii de productie cu o cincime, sperand sa taie costurile cu peste 2 miliarde de euro.


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: renaultpierderi2020

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Pierderi neasteptate. H&M raporteaza o perioada dificila

de Bianca Tila
27 Ian 2023
H&M a raportat o scadere cu 68% a profitului net in anul fiscal 2022. Potrivit Le Figaro, compania a pierdut pe fondul retragerii din Rusia si a unei...

Discutii aprinse intre Renault si Nissan. Ce se intampla cu alianta acestora?

de Bianca Tila
11 Oct 2022
Renault si Nissan se afla in discutii in ceea ce priveste viitorul aliantei lor. De asemenea, pe masa dezbaterilor se afla si participarea...

Renault a renuntat la fabrica din Rusia. Activele grupului francez au ajuns in proprietatea statului rus

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Renault Group a anuntat ca a semnat acordurile privind cedarea tuturor actiunilor detinute in filiala din Rusia catre primaria orasului Moscova si a...

Avtovaz, partenerul Renault in Rusia, se va descurca singur

25 Mar 2022
Partenerul rus al Renault - Avtovaz - a anuntat ca va lucra singur, fara componente auto fabricate in strainatate, dupa ce producatorul auto francez...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]