Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete de master chef pentru pasionatii artei culinare

de Marian Curelaru 29 Apr. 2014 2707
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In domeniul retetelor de bucatarie pe web, oferta este destul de generoasa, dar marea majoritate este reprezentata de propuneri din partea internautilor, amatori intr-ale gatitului. Site-ul francez "Like a chef", lansat online in luna martie, vine cu un concept diferit: accesibil pe baza de abonament, acesta pune la indemana pasionatilor retete ale unor profesionisti, master chefi recunoscuti, arata cotidianul Les Echos.

"Pe piata lipsea o oferta premium", explica Antoine Dumon, cofondator al site-ului, alaturi de Guillaume Ferreux si alti pasionati de gastronomie, printre altele, specialist in domeniul digital.
Site-ul functioneaza pe baza de abonament (4 euro pe luna sau 40 de euro pe an) si a reusit deja sa-i seduca pe amatorii de gatit. El se adreseaza in special celor care au citit carti de gastronomie si frecventeaza restaurante de top.
 
Pentru a contribui la diferentierea fata de oferta gratuita, fiecare reteta este fotografiata pas cu pas, iar gesturile tehnice fac obiectul unor clipuri video realizate de renumitul institut culinar Paul Bocuse. Si pentru ca o oferta cu plata trebuie sa fie atenta la detalii, lista ingredientelor poate fi trimisa prin SMS, astfel incat abonatul sa o poata urmari in momentul in care isi face cumparaturile, iar trei seri pe saptamana, la ora cinei, un master chef este disponibil online pentru a raspunde la intrebari.
 
In ceea ce-i priveste pe profesionistii care propun retetele, "Like a chef" le da posibilitatea de a dispune in cadrul portalului lor de propriul mini-site.
De fiecare data cand un internaut selectioneaza o reteta, el poate primi pe smartphone o lista de cursuri de gastronomie. "Like a Chef" promite, de asemenea, o comunitate activa, cu retete personale, adrese bune si provocari culinare.
 
Hotarati sa profite de pasiunea tot mai raspandita pentru gatit, confirmata si de succesul show-urilor TV precum Master Chef, fondatorii "Like a chef" vor sa se dezvolte si la scara internationala.
Alegerea unui nume usor de inteles oriunde n-a fost facuta la intamplare.
Un nume care implica si un joc de cuvinte: pe de o parte, trimite la valorizarea unor lucruri placute prin "like"-ul de pe Facebook, pe de alta parte cuprinde o promisiune, aceea de a permite cu adevarat abonatilor sa gateasca "precum un chef".
 


Tags: afacereonlinegastronomielikeacheffrantaoferte premium

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

McDonald's pleaca definitiv din Rusia si vinde afacerea unei companii locale

de Ana Ghiarasim
16 Mai 2022
Dupa mai bine de trei decenii in Rusia, McDonald's - simbol al capitalismului american - a anuntat ca a decis sa paraseasca definitiv aceasta tara si...

Afacere din Slatina, amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta

de Florin Amariei
01 Iun 2020
O afacere din Slatina care are doua puncte de lucru a fost amendata cu 30.000 de lei pentru incalcarea regulilor din starea de alerta, dupa o...

Afacerile de turism online din Romania, cresteri consistente in 2019

de Florin Amariei
17 Apr 2020
Afacerile de turism online din Romania au inregistrat cresteri consistente in 2019, trendul pastrandu-se crescator pana la instalarea masurilor...

Mediul de afacere romanesc, interesat de spatiul non-UE

de Ideideafaceri.ro
13 Mai 2019
Mediul de afaceri din Romania este foarte interesat sa-si extinda afacerile pe noi piete, altele decat cele din cadrul Uniunii Europene (UE), a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]