Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Rockwool devine cea mai mare fabrica de vata minerala bazaltica din Romania

de Florin Amariei 03 Dec. 2019 2757
4.92 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O investitie de peste 50 de milioane de euro transforma noua fabrica Rockwool in cel mai mare producator de vata minerala bazaltica din Romania. Sediul acesteia este langa Ploiesti.

Fabrica Rockwool a fost construita pe un teren de 30 de ha, in apropiere de Ploiesti West Park, in localitatea Aricestii Rahtiviani.
 
Produsele Rockwool, folosite in special pentru termoizolarea cladirilor, vor fi livrate cu preponderenta pe plan local, Romania fiind una dintre cele mai mari piete de izolatii din Europa. O parte a productiei va merge la export, in special in tari apropiate de Romania.
 
“Fabrica Rockwool e gata, la capatul unui efort de constructie de un an, si am inceput deja productia comerciala. Acum putem spune cu mandrie ca avem prima vata bazaltica Rockwool Made in Romania. Previzionam o cerere tot mai mare in viitor”,  a declarat Florin Popescu, business unit director, Rockwool Balkans.
 
In fabrica lucreaza in jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din judetul Prahova. Pana la finalul anului, numarul total al angajatilor Rockwool din Romania ar trebui sa depaseasca 170 de persoane. In mod indirect, fabrica ar trebui sa aduca alte 300 de locuri de munca in servicii si logistica.
 
Materia prima pentru productia de la Aricestii Rahtivani provine in cea mai mare parte din tara noastra, vata minerala bazaltica fiind obtinuta prin procesarea bazaltului, o roca vulcanica naturala care se gaseste in abundenta in Romania.
 
In ceea ce priveste gama de produse realizate local, fabrica Rockwool din Romania va livra solutii complete pentru izolarea fatadelor, acoperisurilor si teraselor, pardoselilor, peretilor despartitori si mansardelor. 
 
”Consumul de energie al cladirii se poate reduce cu 50% sau chiar mai mult. Izolatia Rockwool e folosita si pentru a ajunge la un consum zero de energie, asa cum este cazul caselor pasive. Vata minerala bazaltica ROCKWOOL poate fi utilizata si in conditii extreme, deoarece isi pastreaza proprietatile de izolatie atat la temperaturi foarte scazute, cat si foarte ridicate”, spun reprezentantii companiei.
 


Florin Amarieide Florin Amariei
Pasionat de extinderea orizontului serviciilor financiare si de schimb alternative, el lucreaza in cadrul IdeiDeAfaceri.ro inca din 2018 pentru a furniza cititorilor numai informatiile care conteaza cu adevarat.

Tags: rockwoolfabrica rockwoolinvestitieploiesti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.92 din 5 - 6 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]